Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe tur atlar, Galatasaray elenir, Beşiktaş ortada!

Fenerbahçe tur atlar, Galatasaray elenir, Beşiktaş ortada!
 

İddialı bir başlık!

İlk bakışta, fanatik bir taraftara yakışır gibi görünen bir başlık!

Herkesin, seyrettiği maçla ilgili öngörüleri vardır. Benin öngörülerim de bu şekilde. Bu öngörülerin gerçekleşip gerçeklemeyeceği ayrı; burada fikir yürütüyoruz.

Yanılma da olur, öngörülerin gerçekleşmesi de...

“Tur atlar”, “elenir”, “ortada” dememim gerekçeleri şöyle:

Fenerbahçe...


Fenerbahçe, beraberliği zor kurtardı. Bunda Kazım’ın arkadaşlarını 10 kişi bırakmasının etkisi var. Ayrıca, Fenerbahçe’de eksikler çoktu. Bu maçta görüldü ki, Fenerbahçe, az atak yapmasına rağmen goller buldu. Bundan da Fenerbahçe’nin başka maçlarda, özellikle Young Boys maçında gol ve goller atacağını gösteriyor. Galibiyetin dışında 0-0 ve 1-1‘lik beraberlikler de Fenerbahçe’ye yetecektir. Böyle maçlarda iyi futboldan çok, sonuca bakılır. Ama Fenerbahçe, taraftarına bir galibiyet hediye edecek güçtedir.

Aykut Kocaman, “Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” demiş. Demesine gerek yoktur. Çünkü göbeği, rakip kendi kalesine atacağı golle ya da hakem Fenerbahçe'yi kollayarak kesmez.

Fenerbahçe, bir üst tura geçecektir.

Galatasaray....

Galatasaray, iyi transfer yapmadı. Olanlar da şimdilik yeterli değil. OFK Belgrad takımı, her an gol atacak bir takım. 2-2‘nin avantajını kullanacaktır. Galatasaray gol atmak için atak yapınca, ağır savunması açık verecektir.

Ayrıca, Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın taç atan ve oyundan çıkan futbolcularını eleştirmesi, moral bozacak eleştiriler.

Bütün bunlar, Galatasaray’ın işinin zor olduğunu gösterir. Sonuç olarak, Galatasaray, Avrupa macerasına erken veda edecektir.

Beşiktaş...

Beşiktaş, avantajlı gözüküyor. Ama dışarıda alınan 1-1‘lik beraberlik, Beşiktaş’ın rahat olduğunu göstermez. Çünkü Viktoria Plzen, hızlı oyunculara sahip. Her an gol atacaklar, anlayışıyla oynuyorlar.

Beşiktaş’ın avantajı, kendi sahasında oynuyor olması. Ama Beşiktaş, kendi sahasındaki maçlarda o kadar başarılı değil. Beşiktaş savunması da açıklar veriyor. Maçı ortada görüyorum.
Beşiktaş, tur atlayacağı gibi, Avrupa’ya veda da edebilir.

Beşiktaş-Viktoria Plzen maçı ortada.

 
Toplam blog
: 287
: 1147
Kayıt tarihi
: 13.07.10
 
 

1960 Ankara doğumluyum. Bir kamu kuruluşundan emekliyim. Yazmayı ve okumayı bir yaşam tarzı sayarım...