Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker: 85- Efes Pilsen:79

Fenerbahçe Ülker: 85- Efes Pilsen:79
 

http://www.superfb.com/haber/38989/f-bahce-ulker-85-79-efes-pilsen/?ref=ABM1


Beko Basketbol Ligi final serisinin 4 maçında Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. İki takımda maça iyi başladı. Fenerbahçe Ülker de diğer seri maçlarındaki gibi ilk beş aynı oyunculardı.

Birinci çeyrekte Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'e göre daha istekli gibi görülmelerine rağmen, oyuncular stresliydiler. Bu stres oyuna yansıdı. İlk çeyreğin skoru 17-19 Efes Pilsen'in üstünlüğü ile bitti.

İkinci periyoda, Fenerbahçe Ülker Oğuz Savaş'la başlayınca ardı ardına smaçlarla seyirciyi çoşturdu. Maçın hakemleri tarafından çalınan düdüklere her iki takımda itirazlarını sürdürdükce 4. serinin zor geçeceği kanısına vardık. Saha içerisinde bulunanlarda da heyecan doruktaydı. Efes Pilsen daha sakin durumda hızlı hücumlarla ve isabetli şutlarla bu serinin galibi olarak 32-42 sayılarla ilk yarıyı bitirdi.

Beko Basketbol Ligi finalinin 4. seri ikinci yarısında da değişen bir durum olmadığı ilk beş dakikada gözlendi. Aradaki farkın açılması ile Fenerbahçe Ülker tarafında umutların yitirildiği anda Ömer Onan'ın taraftara yaptığı çoşun işaretiyle sayılar arka arkaya geldi oyunun psikolojik yapısı Fenerbahçe Ülkere geçti, farkı kapatmaya çalışmasına rağmen ribaundlarda üstün olan Efes Pilsen bu çeyrekte de 54-62 önde kapadı.

4.ve son çeyrek mücadelenin en heyecanlı bölümüydü, Fenerbahçe Ülker bu çeyreğin ilk dakikalarındaki hücumları isabetsizdi, buna karşılık yapılan organize savunma farkı açtırmadı. L.Greer'in girmesi ve üçlük sayıların atılmasıyla beşinci dakikada öne geçmesi üzerine salondaki taraftar çoşkulu tezahüratını dahada artırarak takımına desteklerini kesmeden oyuncuları ateşlediler. Müthiş bir oyun çıkaran Fenerbahçe Ülker Efes Pilsen'in gardını düşürdü. Çeyreklerde üstünlük gösteremeyen Fenerbahçe Ülker maçın galibi olarak skoru 85-79 yaparak seriyi 3-1'e getirdi.

30 Mayıs Pazar günü oynanacak 5. karşılaşmada şansın Fenerbahçe Ülker'den yana olması dleğimle, çünkü bu maç gösterdi ki Fenerbahçe Ülker şampiyonluğu daha çok istiyor ve hakediyor.

Maçın yıldızı bir tek oyuncu değil, kritik dakikalarda oyuna katkı sağlayan Vidmar, Greer ve hatta ribaundlarda başarılı olan Kinsey ve Ömer Onan olabilir. Sadece diğer maçlara göre Mirsad gününde değildi.

Sevgiyle kalın.
 
Toplam blog
: 15
: 830
Kayıt tarihi
: 05.05.10
 
 

Doğduğum yıl 1959, doğduğum yer doyduğum yer değil. Baba mesleği dolayısıyla göçmen kuşlar gibi gezd..