Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Ülker'de ribaunt sorunu devam ediyor.

Panathinaikos, Euroleague’de her zaman ismi ilk dört takım sayılacak takımlar arasındadır. Bu nedenle alınan bu galibiyet Fenerbahçe Ülker’in bu grupta yapacağı en iyi şeylerden biri olacaktı.

 

Ve Fenerbahçe Ülker bunu dün akşam başardı.

 

Maçın tamamına yakın bölümünü üstün ve önde götürdüğü için de genel anlamda sanki kolay bir maçmış görüntüsü verdi; özellikle ikinci periyottaki 23-12’lik skor bu maçın kırılımıydı.

 

Fenerbahçe Ülker’in görece kolay galibiyeti akıllara hemen Panathinaikos’un eski gücünde olmadığı yönünde bir algı yaratabilir; öyle olmadığını geçen sezon bize Olympiakos göstermişti. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe Olympiacos’u açık farkla yenmiş Yunanistan temsilcisi grup maçları sırasında diğer takımlarda olduğu gibi grup dışı kalma tehlikesi bile yaşamıştı. Ancak sonucu hepimiz biliyoruz.

 

Yani aynı şeyi bu sezon Panathinaikos’un yapmaması için hiçbir neden yok; Fenerbahçe zayıf bir takım olduğu için değil, kendisi iyi mücadele ettiği için Panathinaikos’u yendi.

 

Bu maçla ilgili dikkat edilmesi gereken konu, aynı geçen hafta Real Madrid karşılaşmasında olduğu gibi ribaunt zafiyetinin tekrarıydı. Bu seviyelerdeki takımlar arasında 44’e 26 gibi açık fark yaratan dengesizlikler olmamalıdır. Fenerbahçe Ülker hücumda 9, savunmada 17 ribaunt alabilirken; rakibi aynı seriyi 15 hücum, 26 defansif ribauntla tamamladı. Burada dikkat edilmesi gereken fark hücumdaki 15’e 9’luk üstünlüktür. Panathinaikos hücumda 6 fazla ribaunt alması demek, Fenerbahçe Ülker’in savunmada bunları rakibine bırakması anlamına gelir ki bu önemli bir sorundur.

 

Pianigiani, eğer bu soruna çözüm bulamazsa Fenerbahçe Ülker için gidilebilecek en uzak mesafe ilk 16 olur.

 

Fenerbahçe Ülker eğer maçlardaki bu ribaunt dengesizliğini aşabilirse karşılaşmalarda daha üstün taraf haline gelebilecektir.

 

Dün özellikle ikinci periyotta aldığı ribaunt ve attığı sayılarla genç İlkan ön plana çıktı. Ancak Oğuz Savaş çok bozuktu. Oğuz geçen sezonu formsuz tamamlamıştı. Bu Fenerbahçe Ülker’in uzun adam rotasyonunu etkiledi, kaldığı yerden devam ediyor; geriliyor.

 

Preldzic de dün sahada varlık gösteremeyen oyuncular arasındaydı. Ömer sayı yönünde katkı sağlayamasa da savunmada iyi işler yaptı.

 

Bo’nun bir an önce iyileşmesi ve daha uzun süre alması Fenerbahçe’nin oyununa olumlu katkı sağlayacaktır.

 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..