Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '10

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Ülker Euroleague'de zirveye çıktı

Fenerbahçe Ülker Euroleague'de zirveye çıktı
 

Bir hafta önce Euroleague şampiyonunu devirmiş. Son üç karşılaşmasında gösterdiği üstün performansla bu maçın mutlak favorisi olduğunu taraftarına da inandırmış. Salon ağzına kadar dolmuş, biletler günler öncesinden tükenmiş. Demek ki başarının ciddi bir manyetik etkisi var; taraftarı salona çekiyor. Geçen sene bin kişiyi bir araya toplamak mümkün değilken 15 bin kişi basketbol izlemek, Fenerbahçe’yi desteklemek için Sinan Erdem’e hücum etmiş. Bu bir basketbol mücadelesi için çok büyük bir olay.

Rakip İtalya’nın son beş yılına damgasını vurmuş, Euroleague’in en önemli takımlarından; Montepaschi Siena.

Ancak İtalyan devi de biliyor; Fenerbahçe geçen sene çıtır çıtır yediği takıma hiç benzemiyor. Bir kere insanı canından bezdiren bir savunması var.

Ömer Onan gibi basketbolu sadece becerisiyle, aklıyla, takım oyunu, mücadelesiyle değil, her şeyden önemlisi “yüreğiyle” oynayan abartmıyorum şu an Avrupa’da bir benzeri olmayan bir oyuncuya sahip.

Mirsad Türkcan gibi kariyerinin sonuna gelmesine karşın bu sene adını Avrupa’ya bir kere daha duyurmaya inanmış bir başka cesur yüreği var. Sanki rakibi gözlerinden fışkıran enerji ile yok ediyor. Topun çemberden dönen her noktasında o var. Nerede olması gerektiğini biliyor. Ribauntların hepsini topluyor.

Dün takım kimyasından söz etmiştik. Fenerbahçe Ülker bu sezon bir kimyacı gibi değil de sanki simyacı gibi elementleri altına dönüştürme işine girişmiş. Öyle olunca da başka bir boyuta geçmiş oluyor.

Maça gelebilirsek, Fenerbahçe İtalya rakibine bütün periyotlarda üstünlük sağladı. Farkı her on dakika içinde yavaş yavaş arttırdı. Bir taraftan 81 sayı atarken o bezdiren savunmasıyla Siena’ya sadece 68 sayılık izin verdi. Fark daha da fazla olabilirdi ancak acele tercihler, rakibin yaptığı her hatayı gayretle kapama çabası ve becerisi, bir de serbest atışlarda bir türlü istenen yüzdeye ulaşılamaması yüzünden o gönüllerden geçen şey gerçekleşmedi.

Bu maçı Fenerbahçe’ye çeviren etkenlerden en önemlisi kuşkusuz 45’e 24 gibi büyük bir ribaunt üstünlüğünün kurulmasıydı. Kuşkusuz buradaki aslan payı 10 ribauntla Mirsat Türkcan’ındı. Neredeyse tek başına Siena’nın hayat damarlarından bir tanesini kesmiş oldu. Mirsad Türkcan en kritik anlarda bulduğu üç sayılarla da maçın bir ara rakibe doğru dönen momentumunun tekrardan Fenerbahçe’ye geri gelmesini sağladı.

Grup kuralarından sonra genel kanı Fenerbahçe’nin üçüncülük mücadelesi vereceği yönündeydi. Ancak dörtte dört galibiyet ve gelen liderlikten sonra şimdi hem Fenerbahçe’nin hem de rakiplerin hesabı değişmiştir.

Bu başarılı seri Dünya Kupası’nın sona ermesiyle gündemden düşen ve genellikle Mayıs ayına kadar da pek haber olmayan basketbolu tekrardan spor sayfalarının başköşesine taşıyacaktır.

Fenerbahçe önemli işler yapıyor ve bu hafta itibarıyla da Euroleageu’de yenilgisiz lider pozisyonuna ulaştı.

Bugün Efes Pilsen, Yunanistan’da çok zor bir mücadeleye çıkacak. Panathinaikos’a konuk olacak. Başarılar ve yeni zaferler bekliyoruz.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..