Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker için kazanma zamanı

Fenerbahçe Ülker için kazanma zamanı
 

Fenerbahçe Ülker bu kez kazanmak zorunda


3 Kasım Perşembe… 19:45… Abdi İpekçi Spor Salonu

 

Fenerbahçe Ülker Euroleague A Grubu’na çok kötü başladı ve önce evinde Caja Laboral’e, sonra deplasmanda Olympiakos’a yenildi. İkinci maç tam bir hayal kırıklığıydı, ilk yarıyı farklı bir şekilde önde bitirip Yunan ekibinin gardını indirirken; ikinci yarıda toparlanmalarına izin verildi ve ikide sıfırla grubun dibine düşüldü.

A Grubu’nda puan durumu oldukça ilginç. Caja Laboral ikide iki yaparken, Fenerbahçe Ülker ikide sıfır yaptı, diğer takımlar ise 1-1. Bennet Cantu ve Nancy de tur için umutlanmışken, Fenerbahçe Ülker bu iki takımın birine yenilirse, kendisini dışarıda bulabilir. Özellikle, bu maç hayati önem taşıyor.

Fenerbahçe Ülker’de Roko Ukic form tuttu sayılır, Curtis Jerrels da katkıda bulunursa iyi olur. Ömer Onan son lig maçında iyiydi, Sefolosha da geçen hafta 17 sayı-12 ribaundla oynadı ama serbest atış atamayınca yine vasat olarak işaretlendi. Bojan Bogdanovic berbat maçların ardından Bandırma Kırmızı karşısında 18 sayı-5 asistle kendini bulur gibi oldu. Pota altında James Gist-Gasper Vidmar iyi bir ikili. Bu maçta Emir Preldzic de biraz kendine gelirse Fenerbahçe Ülker neden kazanamasın?

Nancy takımında ise oyun iki isim üzerine kurulu. Nancy iki maçta da üç çeyrek boyunca oyunu dengede tuttu, Cantu’ya yenildiler, Bilbao’yu ise son bölümde ezdiler. Yine böyle bir maç geçmesini bekleyebiliriz. Takımın en önemli ismi hiç kuşku yok ki Nicolas Batum. Portland’dan gelip Eurobasket’te de Fransa’nın en başarılı isimlerinden biri olan Batum, 19.5 sayı-7 ribaund-8 asist ortalamalarıyla takımını sırtına alıp götürüyor. Pivot Akin Akingbala da 17 sayı-8 ribaund ortalamalarına sahip. Adrien Moerman da son maçında 15 sayı-5 ribaundla etkili oldu.

Fenerbahçe Ülker bugüne kadar sekiz kez Fransız temsilcilerini ağırladı ve bu maçların dördünü kaybetti. Umarız, Perşembe günü bu sayı artmaz.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..