Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '14

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker için kötü gece

           Euroleague E Grubu 9. Hafta maçında Barcelona kendi sahasında Fenerbahçe Ülker’i            93-73’lük skorla geçti. Bu galibiyetle Barcelona grupta yenilmez liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe Ülker beşinci yenilgisini aldı.

 

Maçın Hikayesi

                İki takım da maça tam kadro olarak çıktılar. –Barcelona’da uzun süredir oynayamayan Maciej Lampe’yi saymazsak- Maça iyi başlayan taraf Ante Tomic’in pota altındaki etkili oyunuyla Barcelona oldu. Juan Carlos Navarro’nun da dış şutlarda iasbet bulmasıyla, ilk üç dakika sonunda skor 10-4 oldu. Bu dakikadan sonra ilk çeyrek karşılıklı serilerle geçildi. 7-0’lık seriyle öne geçen Fenerbahçe Ülker karşısında ev sahibi takım tekrar gaza bastı, çeyrek sonundaki 6-1’lik seriyle Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 18-19 önde tamamladı.

                İkinci çeyrek başında Tomic kenardayken Joey Dorsey pota altını domine etti. 7-0’lık seriden sonra 15. Dakikada skor 30-23’e geldi. İki takımda da çaylak gardlar oyunda etkili oldular. Barcelona’da Jakob Pullen, Fenerbahçe Ülker’de Pierre Jackson oyunu karşılıklı düelloya çevirdiler ama Pullen’ın takım arkadaşları günündeydi ve soyunma odasına 45-38 ile gidildi.

                İkinci yarıya Barcelona müthiş başladı. Önce Navarro, onun arkasından Nachbar’ın sayılarıyla Fenerbahçe Ülker ne olduğunu anlayamadan fark açıldı. İlk üç dakikada Fenerbahçe Ülker oyun disiplininden koptu ve tam beş tane top kaybı yaptı. 26. Dakikada 64-44’lük skorla fark 20 sayıya çıktı.

                Fark 20 sayıya çıktıktan sonra kalan bölüm adeta öylesine oynandı. Maç da 20 sayıyla bitti.

 

İstatistikler

                 Barcelona’da maçın yıldızı yaklaşık 23 dakika sahada kalan Ante Tomic oldu. 19 sayı-2 ribaund-3 asistle oynayan Tomic 8/9 ikilik isabeti tutturdu. Takımın diğer yıldızı Juan Carlos Navarro 24 dakikada 12 sayı-4 ribaund-5 asistle oynadı. Bostjan Nachbar 2/2 ikilik, 3/3 üçlükle oynarken Jacob Pullen 12 sayı-2 asist ve Alejandro Abrines 10 sayı-2 asistle ekstra katkılar veren isimler oldular.

                Fenerbahçe Ülker’de ‘iyi’ bir performans ortaya koyan tek oyuncu –beklediğim gibi- Nemanja Bjelica oldu. Yaklaşık 26 dakika oyunda kalan Nemanja Bjelica 15 sayı-10 ribaund-2 asist-3 top çalmayla oynadı ve hiç top kaybı yapmadı. Bu akşam ciddi süre alan oyuncular arasında top kaybı yapmayan tek oyuncu oldu.

               Günün bir başka ‘parlayan’ ismi Pierre Jackson oldu. 18.5 dakika sahada kalan Jackson           11 sayı-3 ribaund-2 asistle oynarken 3 de top kaybı yaptı. Bo McCalebb’ın performansını ‘ortalama’ olarak değerlendirebiliriz. 28 dakikada 12 sayı-2 ribaund-2 asist-2 top kaybıyla oynadı. Takım ikinci yarıda dağıldığı için Bo da öyle bir görüntü çizdi, oyun kurucu takımı toparlayamayınca ‘kötü’ konumuna düşüyor.

         Takımın en kötü iki oyuncusuna geçelim… Bojan Bogdanovic yaklaşık 35 dakika süre aldı. 11 sayı-1 ribaundla oynarken 5 tane top kaybı yaptı. Kullandığı 8 şutun 5’ini kaçırdı. Maçı ‘2’ verimlilik puanıyla tamamladı. İlk yarıdaki Barcelona maçından sonra da kendisiyle ilgili eleştirilerimi sıralamıştım. Euroleague’in iddialı takımlarından birinde oynayan ve Euroleague’in en önemli skorerlerinden biri olan oyuncu bu kadar savruk oynayamaz. Bogdanovic’le Erceg aynı takımda oynasalar ne olurdu merak ediyorum. Şut olarak kötü bir gün geçirebilir ama 0 asist/5 top kaybı gibi bir istatistik görünce söyleyecek fazla söz bulamıyorum…

          Yaklaşık 30 dakika süre alan Emir Preldzic maçı 8 sayı-4 asist-2 top çalma ama 4 top kaybıyla               tamamladı, 4 tane de faul yaptı. Uzun boyuna rağmen oyun kurma yeteneğiyle sivrilen Preldzic            4 asist/4 top kaybıyla oynayacaksa hiç oynamasın daha iyi diyorum. Takımın gardları Bo ile              Pierre zaten oynatmaktan çok, oynamaya yönelik oyun kurucular. Bu durumda Bogdanovic-        Preldzic’in oyun kurmaya daha fazla yardım etmeleri bekleniyor. İkisi toplamda 4 asist/9 top kaybı     yapınca yenilgiden başka bir şey beklenemez.

 

         Son olarak da karşılaştırmalı istatistiklere bakalım… Barcelona ikilik ve üçlüklerde %10 daha fazla başarı sağlarken, Fenerbahçe Ülker maçı 17 top kaybıyla tamamladı. Barcelona ise sadece 10 tane top kaybı. Barcelona 23 asist üretirken, Fenerbahçe Ülker sadece 13 asist üretebildi.

                              

 

 

 

 

 

Not: Grubun diğer maçında EA7 Milano deplasmanda Olympiakos’u 87-83 ile geçti.

 

 

 

Bu yazıyla ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.com adresine bekliyorum…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..