Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker’in Euroleague macerası

Fenerbahçe Ülker’in Euroleague macerası
 

Fenerbahçe Ülker'e başarılar...


Beko Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz iki sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Ülker, Euroleague’de ise beklenen performansı bir türlü sergileyemedi. Geçen sezon da çok flaş bir başlangıçla girilmesine rağmen çeyrek final öncesi kupaya veda edildi. Fenerbahçe Ülker geçen sezon Barcelona ve Olympiakos’u deplasmanda, Siena’yı da İstanbul’da yenerek önemli galibiyetlere imza atmasına rağmen sonunu getiremedi.

Fenerbahçe Ülker Curtis Jerrels, Bojan Bogdanovic, James Gist transferlerinin yanında sakatların iyileşmesiyle de sevindi. Diğer taraftan, Tarence Kinsey ve Darjus Lavrinovic takımdan ayrıldılar, Marko Tomas ağır bir sakatlık geçirdi. Fenerbahçe Ülker Darjus’un yerine dominant bir pivot olmayarak ciddi ve tehlikeli bir kumar oynadı.

Fenerbahçe Ülker’in üçüncü torbadan katıldığı Euroleague A Grubu’ndaki rakipleri, Olympiakos, Caja Laboral, Bizkaia Bilbao, Sluc Nancy ve Bennet Cantu. Fenerbahçe Ülker ilk maçını 19 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da Caja Laboral ile oynayacak.

Fenerbahçe geçen sene deplasmanda yendiği, kendi sahasında ise elinden kaçırdığı Olympiakos ile yeniden karşılaşacak. Olympiakos kadrosunu koruyamadı. Avrupa’nın en pahalı oyuncusu Milos Teodosic CSKA’ya, Papaloukas Maccabi’ye giderken Nesterovic de şu anda hiçbir takımla anlaşmadı. Olympiakos’a katılan isimler ise Kyle Hines, Pero Antic, Kalin Lucas, Matt Howard ve Lazaros Papadopoulos oldular. Kadroda kalanlar ise Vassilis Spanoulis ile Georgios Printezis.

  Caja Laboral ise Avrupa’da NBA’in lokavta girmesinden en çok faydalanan takım oldu. Caja lokavt boyunca kadrosuna Reggie Williams, Kevin Seraphin ve Joey Dorsey’i kattı. Ayrıca, Arjantinli oyun kurucu Pablo Prigioni, Nemanja Bjelica, Fernando San Emeterio takımın önemli isimleri. Caja Laboral en azından bu turda grubunu lider bitirecek güce sahip.

Bizkaia Bilbao geçen sezon Real Madrid ve Caja Laboral gibi rakiplerini geride bırakarak İspanya Ligi’nde final oynamıştı. Bilbao kadrosunda Vasilieadis, Banic, Hervelle gibi isimlere sahipken önemli oyuncuları aldı; Roger Grimau, Raul Lopez ve D’or Fischer. Bilbao oldukça ciddi bir rakip.

Sluc Nancy de lokavttan faydalanan takımlardan biri. Lokavt boyunca Eurobasket2011’in yıldızlarından biri olan Nicolas Batum bu takımda forma giyecek. Fransa Milli Takımı’nda oynayan bir diğer oyuncu Mikael Gelabale da Nancy ile anlaştı.

Geçen sezon İtalya Ligi’nde final oynayan ve Siena’ya kaybeden Bennet Cantu bu sezon Euroleague’de mücadele etmeye hak kazandı. Cantu, Basile ve Markoishvili dışında önemli takviyeler yapmadı.

FB Ülker bu grupta Cantu’yu iki maçta da yenecek güce sahip. Nancy maçlarında Gelabale-Batum ikilisi coşmazsa onlara karşı da sıkıntı yaşanmaz. Kalan takımların hepsi denk gibi görünüyor, sadece Caja Laboral üstün bir kadroya sahip. FB Ülker yine de geçen yıl olduğu gibi TOP16 yapabilir.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..