Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Ülker'in geldiği aşama göz kamaştırıyor.

Avrupa basketbolu nedir, nasıl oynanır, Euroleague’in genel karakteri nasıldır sorularının bütün cevaplarını bulabileceğiniz bir karşılaşma oynandı.

Fenerbahçe Ülker kaybetti ancak hem taraftarına güven hem de kendisine özgüven kazandırdığı bir maç oynadı.

İkinci çeyrekte öylesine müthiş bir oyun oynadılar ki bir ara Rus temsilcisini hücum edemez duruma düşürdüler. Ancak her türlü baskı ve mücadeleye karşın her hamleye cevap veren bir CSKA Moskova gerçeği de vardı kuşkusuz.

Bu oyunun çok daha azıyla burada Panathinaikos’a ağır bir yenilgi tattırılmış olmasına karşın üst düzey seviye bile yetmedi galibiyet için.

Kuşkusuz maçın çok kırılma noktası vardı.

İlk yarı Emir’in pota altında yediği blok, sonrasında boş pozisyonda kaçırdığı üç sayılık atış farkın açılmasını önlemekle kalmadı, CSKA Moskova’nın peş peşe  yaptığı hücumlarda bulduğu sayılarla oyunu tekrar dengelemesine ve Fenerbahçe Ülker’in momentum kazanmasına engel oldu.

Fenerbahçe Ülker - CSKA Moskovaİkinci yarı Zisis’in Teodesic’e üç sayı çizgisinin gerisinden atış anında yaptığı faul de çok önemli bir fay hattıydı.

Zaten maç boyunca olağanüstü derecede yüksek isabetli serbest atış (33/38) kullanan CSKA Moskova için bu faul oyunun son bölümünde belki de karşılaşmayı getiren hamle oldu.  

Buna karşın Fenerbahçe Ülker’in neredeyse ½ isabetli faul yüzdesi (15/24) de maçın önemli unsurları arasındaydı.

En kritik anlarda kazanılan atışlarda hep tek sayı bulabildik.

Bunun haricinde maçta Fenerbahçe Ülker rakibinden hiçbir istatistikte geri kalmadı.

Bu kadar dengeli mücadelenin içinde üçüncü çeyreğin hemen başında üst üste yapılan 3 top kaybını mutlak surette not etmemiz gerekiyor, çünkü bu kayıpların hepsi potamıza sayı olarak geri döndü.

Skor yükünü taşımasına rağmen bitirici atışlarda hep boş dönen Goudelock Fenerbahçe Ülker’de kritik bir rol üstlendi. Kaybettiği beş top istatistiksel olarak takıma eksi puan yazdırdı, sonuca etki etti.

Emir oyunda kaldığı süre boyunca bir türlü bekleneni veremedi.

En büyük hayal kırıklığını kuşkusuz Oğuz Savaş yaşattı.

Maç boyu sahada kalan Bogdanovic’in, aynen Barcelona maçında olduğu gibi maçın son toplarından birinde kaçırdığı turnike de kuşkusuz CSKA Moskva temsilcisini gülümseten ve rahatlatan toplardı.

Ancak mükemmel bir heyecan izledik, seyrettik.

Fenerbahçe’nin geldiği aşama gerçekten göz kamaştırıyor. 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..