Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker iyi başladı

Fenerbahçe Ülker iyi başladı
 

Hatırladığım kadarıyla Aydın Örs zamanında Ares takımına yenilmiştik. Yanlışım varsa düzeltin. Fenerbahçe ülker bu kez Ares'i yenmek için sahadaydı.

Maçı açtığımda 14-10 Fenerbahçe öndeydi. Flaş transferleriyle gündeme oturan FB Ülker. Avrupa'da ilk görevini tamamlamış ve ilk on altıya kalmayı başarmıştı. Maça baktığım kadarıyla solomon formda görünüyor. Ömer Aşık biraz tecrübesiz görünüyor. Rakip takım ona blok yaptığında topu bıraksa atak ondan başlayacak. O topu bir daha almağa çalışıyor ve top onlara geçiyor. Hoş görmek gerek. Daha genç. Ömer genelde pota altında duruyor. Aslında en ufak değişiklikle Ömer'in yerine daha tecrübeli birine teslim etse daha güzel olur. Bu arada fenerin tecrübeli oyuncular iş başında. Mrsiç , Ömer Onan...

Ancak; Ömer Aşık savunması kuvvetli bir kardeşimiz. Damir Mrsiç Fener'in her şeyi. Konuyu açarsak: Mrsiç Fener'in Alexi , Hooıjdonku. Topu tutuyor, pas atıyor, orkestra şefi gibi. Fenerbahçe sayılar buluyor Yunan takımı da bırakmıyor. Ömer de tıkırında. Dayanışma birlektiliğinde fener sayılar buluyor.

İlk çeyreği 29-21 önde kapattık. Bu bitiş düdüğü ile Ares teknik heyetine bir rahatlık gelmiştir. Çünkü maç biraz daha uzasaydı sağlıklı düşünme fırsatı kalmayacaktı. Bu ares için tam isabet oldu. 100.yıl şampiyonluğunda Ömer'in, mrsiçin etkisi oldu. Burada da aynı isimler ön planda. İkinci çeyrekte toparlandı ares. Sayılar buldular . Bizimkiler çok çabuk davranıyor. Hemen üçlüğe gidiyor. İkilikler çuvala mı girdi.Bu damir olmasaydı ayvayı yemiştik. En sıkışık dönemlerde tak bir üçlük işi bitiriyor. Çok konuşmak antipatiklik yaratır. Rasim'in sürekli konuşması takım için zararlı . Onun yüzünden faül yiyoruz. Aferin Tanjeviç. Rasime bir fırça. Teknik direktörlük vasıflarını kullanmak gerek. Solomon, Mrsiç ve Ömer. Yavaş yavaş kadro şekilleniyor. Bunlar fenerde ön plana çıkan isimler. Fenerbahçe ülker iyi top oynuyor. İstiyor fener takımı, bir yerlere gelmek için. James white şu ana kadar olumlu bir tablo ortaya koydu. İlk geldiğinde biraz ciddiyetsiz davranıyordu. İkinci çeyrek fenerin uyuklama dönemiydi. Solomon girdi ve işi düzeltti. Üçlük Solomon. Adı bu çocuğun. Solomon basket basket basket. Hani alex gol gol gol deniyor ya. Bu ares deplasmanı zor bir deplasman. Türk takımları hiç yenememiş bu takımı. Efes, türk telekom... Neden Fener yapmasın?

İkinci çeyrek aresin daha çok üstünlüğüyle geçti. Bu çok normal. Diğer bölümde başarısızlardı. Fener de aradaki farkın açılmamasına gayret etti . Solomon mrsiç ve krinisky damgasını vurdu. Temmenimiz fener hep böyle iyi devam etsin (yani karşı takıma bir cevap veriyor ataklarıyla)

Üçüncü periyod’tta fenerbahçe bireysel yetenekleriyle öne çıkıyor. İşin özeti: iyi top oynuyor ve bunu sürdüyor.

Fener iyi bir takım. Bir şey söylemek istiyorum: Mrsiç üçlük atıyor ve giriyor. Bunlar tesadüf değil. Aaaa işte balına girdi de değil. Çalışarak oluyor. Çalışmazsan 100 tane atarrsın 2 tanesi atarsın. Basketi seven , basket oynamış biri olarak bunları söylüyorum.

Bu arada fener farkı açıyor. 13 sayı fark oldu. Onlar 11 sayı yaptı. Sert savunma yapsın fenerbahçe. Maçı kazanır. Nitekim de iyi savunma yaparak. Hucumu da göz önünde tutarsak, her yönüyle iyi bir fenerbahçe. Burada eleştirdiğim nokta var. Farkı çok açtıktan sonra bocalama devri oluyor ve rakip takım farkı azaltıyor. Bu ayrıntıya dikkat etmek gerekir diyorum. Ares inatçı bir takım. Ama hemen fener arkasından sayıyı atıyor. Şimdi annem aldı benden kumandayı maçı öbür tarafta maçı seyredeceğim. Seyredebilirsem eğer.

Fenerbahçetv’ye geçtim. Son 6 dakikasına yetiştim maçın. Beraberliği yakaladı ev sahibi takım. Ama fenerde bir salomon var. Zaman zaman strese girmişsek te maçı kazandık.

Fenerin genelde iyi oyunuyla, aresin takipçiliğiyle fener maçı kazandı. En son bu ares takımını Tofaş yenmiş( nerde yendiğiyle ilgili bir bilgim yok). Fener de devamını getirdi.

İlerisi için umut veren fener vardı sahada .

Hakem de takdir haklarını Ares’e kullandı

MARDİNLİ ERGİN

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..