Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '11

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Ülker üçlüklere yetişemedi.

İspanya’da sanki Euroleague üçlük yarışması vardı ve Laboral eline aldığı her iki toptan bir tanesini potaya bu nedenle üç sayı çizgisinin gerisinden atıyordu; işin ilginç tarafı bu atışlarından neredeyse yarısı isabet kaydediyordu.

Takımın rotasyon içindeki oyuncularının tamamı üç sayı çizgisinin gerisinden bir atış denedi ve isabet de buldu.

Karşılaşma sonunda İspanyol ekibi 14 üçlük atış isabeti ile Fenerbahçe Ülker potasına 42 sayı bırakmıştı.

Bunun karşılında Fenerbahçe Ülker’in 27 sayısı vardı. Üstelik ekibimizin önceki maçlardaki atış, sayı ve isabet oranlarını hatırladığımızda bulduğu bu sayının ortalamanın oldukça üzerinde olduğu da görülecektir. Ancak yine de uzatma periyotunun içinde yapılan yanlış atış tercihleri bu karşılaşmanın kaybedilmesinde önemli rol oynadı.

Peki, Fenerbahçe Ülker bu maçı nasıl dengeledi?

Maçın genelinde serbest atışlarda ve pota altından üretilen sayılarla ekibimizin karşılaşma içinde kaldığını gördük. İlk yarı boyunca oyuncularımız ısrarla pota altını tercih ederken rakibin arayı açmasına da engel oldu.

Hatta diyebiliriz ki; son bölümde biraz daha pota altı hücum organizasyonları tercih edilseydi belki maçı bile kazanabilirdi Fenerbahçe.

 Özellikle ikinci ve üçündü periyotlarda savunmada müthiş bir gayret vardı. Oyuncularımız rakibi sürekli top kaybetmeye zorlayan bir anlayışla mücadele ettiler.

Bir önceki maçın cesur ve direnen yüreği Ömer Onan oyuna bir türlü ısınamadı. Ukiç yaz sonunda beri eski kimliğine bürünemiyor. Preldzic ise Avrupa Şampiyonasından sonra sürekli düşüş içinde oynuyor. Bütün bunlara Gist’in de savunmaya yardıma gelmeyişini eklersek takımın yarısının başka tellerden çaldığını, oyumsuz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Fenerbahçe Ülker’in oyuncu yapısı bu sene tamamen takım oyununa göre kuruldu. Zaten koç Spahija’nın da oynatmak istediğinin bu olduğunu biliyoruz. Bir adım öteye gidelim; Euroleague’in genel kurgusu da takım oyunu ile oynanıyor.

Oyuna yeterince katkı üretmeyen bu adını saydığımız oyuncuların önceki dönem ve maçlardaki takıma katkısını hatırlatmaya bile gerek yoktur.

Euroleague’in önemli oyuncularından olan Bogdanoviç 31.45 dakika süre aldığı karşılaşma boyunca 19 sayı ve 6 ribaunt, 33.46 dakika süre boyunca sahada kalan Sefolosha 13 sayı 7 ribaunt ve Oğuz Savaş da 14 sayı 4 ribaunt ile Fenerbahçe Ülker’in oyununa katkı yaptılar.

Ukiç’in yeterince ağırlığını hissettiremediği maç boyunca oyunda olduğu sürede Fenerbahçe’nin hücumda ve savunmada etkili olan Jerrells güven veren bir oyun ortaya koydu.

Laboral’da 25 sayı ve 8 ribaunt ile ekstra ekstra oynayan San Emeterio dikkat çekiciydi.

İlk yarı boyunca da Seraphin özellikle pota altından dışarıya doğru çıkardığı asistlerle etkili oldu.

Fenerbahçe Ülker’in dengede ve hatta bazı periyotlarda üstün götürdü bir maçı kaybetmesi grup maçlarının başından bu yana süre gelen bir sorun olmaya devam ediyor. Az önce yazdığım gibi burada takım olma gayretinin ancak takımı tamamlayan oyuncuların buna yeteri katkı sağlayamamasının büyük etkisi var.

Temsilcimiz kazanabileceği bir maçı kaybederek diğer maçlara daha fazla sorumluluk yüklemiş oldu.

Bir taraftan dişine göre ekipler olduğu için grup birincisi olacak kadar şanslı, diğer taraftan denk kuvvetler nedeniyle herkesin herkesi yendiği bu nedenle de hiç beklenmedik anda turnuva dışında kalabilecek kadar şanssız olduğu bu seride biraz daha dikkatli olmak, ekstra bir şeyler yapmak gerekiyor.  

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..