Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker ve Euroleague

Fenerbahçe Ülker ve Euroleague
 

FBÜ bu sezonki performansıyla alkışı hak etti, başarının devamını diliyoruz...


Fenerbahçe Ülker Euroleague'de tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkarken rakibi İtalya'nın Montepaschi Siena takımı oldu. Salı akşamı oynanan Siena-Fenerbahçe maçının büyük bir bölümünü, dün akşam oynanan Fenerbahçe-Siena maçının ise tamamını izledim.

Euroleague çeyrek finallerinde dört seriden üçü son maça kalırken Fenerbahçe Ülker-Montepaschi Siena serisi iki maç sonunda bitti. Montepaschi Siena öylesine yenilmez bir takım mıydı? Kesinlikle hayır. İlk maçı izleyenler Fenerbahçe Ülker'in Siena takımını yenecek, hatta eleyecek gücü olduğunu çok rahat görmüşlerdir. Ksystof Lavrinovic dışında uluslararası yıldıza sahip olmayan Siena takımının kozu uzun zamandır beraber oynayan basketbolculara sahip olmaları ve çok disiplinli basketbol oynamaları.

Siena-Fenerbahçe eşleşmesinin ilk maçında Siena rakibine karşı kesin bir üstünlük sağlayamadı. Son beş dakikaya kadar Fenerbahçe oyundan kopmadı ama sonuçta 73-66 ile maçı kaybetti.

İkinci maç öncesi büyük beklentiler içindeydik ki bu beklentiler hiç hayali beklentiler değildi. Genç bir kadroya sahip olan Fenerbahçe şanslı ve disiplinli oynarsa Siena'yı rahatlıkla yenebilir ve turu son maça bırakabilirdi... Maç başladı, Türk takımı-Avrupa takımı maçlarında genellikle gördüğümüz üzere rakip takım maça çok konsantre başladı, bizim takımımız ise maça tutunamadı ve üç dakika sonunda Siena yedi sayı farkla öne geçti. Bir türlü disiplinli oynamayı beceremeyen Fenerbahçe Ülker savunmada da darmadağınık bir görüntü çizdi ve ilk çeyreği 25-15 geride kapattı. İkinci çeyrekte toparlanan Fenerbahçe, sert savunması ve biraz da şansıyla farkı eritti, ilk yarıyı üç sayı geride kapattı.

Üçüncü çeyrek maçın büyük ihtimalle koptuğu çeyrek oldu. Üçüncü çeyreğin başında rakibini ezen Siena farkı iyice açtı ve son çeyreğe on yedi sayı önde girdi. Son beş dakikaya dokuz sayı farkla girilirken maçın kopma anı yaşandı. Üçe bir hücum eden Fenerbahçe'de Willie Solomon boş pozisyonda dengesiz bir üçlük attı ve kaçırdı. Tabii ki ''Aptal Solomon'' muhabbeti yapacak değiliz, girebilirdi de ama olmadı. O şuttan sonra Fenerbahçe oyun disiplininden koparken Siena asıldı ve 86-65 gibi farklı bir skorla maçı kazandı.

Fenerbahçe Ülker bu sezonki Euroleague macerasında başarılı oldu diyebiliriz. 1978 doğumlu Ömer Onan-Willie Solomon ikilisi dışında 1984-1987 doğumlu oyunculardan oluşan Fenerbahçe Ülker takımı son torbadan girdiği Top 16'de gruptan çıkmayı başardı -lider de bitirebilirdi- ve ''yenebileceği'' rakibine tecrübesizlik, disiplinsizlik nedeniyle elendi.

Montepaschi Siena ise son on iki maçında on galibiyet ve iki mağlubiyet aldı -ki mağlubiyetler son yarım dakika içinde geldi- . Siena alkışa değer bir basketbol oynasa da Euroleague'de şampiyon olabileceklerine pek ihtimal vermiyorum. Yine de şansa ve rakiplere bağlıdır, unutmayalım.

Fenerbahçe Ülker'in bu sezonki başarısını tekrarlamasını, daha ileriye gitmesini bekliyoruz. Mevcut hallerde hayali durmuyor...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..