Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '14

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülker zorlu maçta kazandı

           Euroleague E Grubu onuncu hafta  maçında Fenerbahçe Ülker, İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga’yı 69-67‘lik skorla yenerek beşinci galibiyetini aldı. İkili averajda ise rakibinin gerisinde kaldı.

 

Maçın Hikayesi

                Maç düşük tempoda başladı, Zoric-Kuzminskas’ın karşılıklı ikişer top kaybıyla takımlar hücumda etkili olamadı. İlk basket Earl Calloway’den geldikten sonra Bogdanovic-Bjelica’nın sayılarıyla Fenerbahçe Ülker skoru  7-3 yaptı. Beşinci dakika 7-7 ile geçildi. Çeyrek sonunda Bojan Bogdanovic (9 sayı) skoru sürüklerken, Vladimir Stimac’ın eforuyla Unicaja Malaga maça tutundu ve ilk çeyrek 14-11 ile geçildi.

                İkinci çeyrek Bo McCalebb’ın basketleriyle başladı ve 12.dakikada Fenerbahçe Ülker maçtaki en büyük farkı yakaladı: 19-13 Unicaja Malaga Zoran Dragic’in etkisiz oyununa rağmen Unicaja Malaga oyuna tutundu ve 15.dakikada skor 21-21 oldu. Linas Kleiza(7)-Nemanja Bjelica(8-6)’nın üstün performanslarıyla Fenerbahçe Ülker devreyi 33-30 ile önde bitirdi.

                İkinci yarının başı Jayson Granger-Mindaugas Kuzminskas ikilisinin etkili oyunlarıyla başladı. Granger ilk altı dakikada 3 asist yaparken, Kuzminskas da 10 sayı üretti. 25.dakika 39-39 ile geçildikten sonra çeyrek sonunu Unicaja Malaga daha iyi oynadı ve son bölüme 46-49 ile önde girdi.

                Son çeyrek Fran Vasquez’in etkili oyunuyla başladı. Vazquez’in arka arkaya basketleriyle 32.dakikada maçtaki en büyük farkı yakalayan (47-56) Unicaja Malaga takım faul hakkını doldurunca savunmada sertlik gösteremedi. Fenerbahçe Ülker Nemanja Bjelica-Luka Zoric-Bo McCalebb’ın etkili oyunlarıyla 13-1’lik bir seri yakaladı ve maçın bitimine 2 dakika kala 65-59 ile farkı açtı. Unicaja Malaga beş sayılık seriyle skoru dengelese de, takımın en iyilerinden Jayson Granger’ın yaptığı sportmenlik dışı faul sonrası Unicaja Malaga bir daha maça ortak olamadı.

 

İstatistikler

                 Fenerbahçe Ülker’de çift haneli sayılara ulaşan dört oyuncu oldu. Nemanja Bjelica 13 sayı-9 ribaund-1 asistle en etkili isim oldu. Luka Zoric 11 sayı-5 ribaund-1 asist-1 top çalma-1 blokla etkili bir maç oynarken 3 top kaybetti. Bo McCalebb 13 sayı-2 ribaund-2 asist ve sadece 16 dakika sahada kalan Linas Kleiza 11 sayıyla oynadılar. Son maçların kötü ikilisi gidişatı çevirmeye gidemediler. 35:40 ile maçın en fazla süre alan oyuncusu olan Bojan Bogdanovic tamamı ilk çeyrekte olmak üzere 9 sayı üretirken (3/6 ikilik, 1/4 üçlük) 4 ribaund-3 asist-1 top çalma-1 blok ve 3 top kaybıyla oynadı.

                Unicaja’da Mindaugas Kuzminskas sadece 16 dakika oyunda kalarak 13 sayı-6 ribaund-1 top çalma-2 top kaybıyla oynadı. Carlos Suarez 9 sayı-3 asist, Earl Calloway yine 9 sayı, Fran Vazquez 10 sayı-4 ribaund-2 asistle oynadılar. Geçen haftanın en değerli oyuncusu Zoran Dragic ise 30 dakika sahada kalıp 2 sayı(1/4 ikilik, 0/3 üçlük)-2 ribaund-4 asist-4 top kaybıyla hayal kırıklığı yarattı.

                İki takım da kötü şut atarken Fenerbahçe Ülker biraz daha iyi attı. Ribaundlarda 32-39, asistlerde 12-21 ile Unicaja Malaga maçı önde tamamladı.  

                              

Genel Yorum

         Bitime dörder maç kala Fenerbahçe Ülker de beşinci galibiyetini aldı. Diğer takımlar onuncu hafta maçlarını oynamadan yorum yapmamız doğru olmayacak. İkili averajda Unicaja Malaga’ya geçilmiş olmamız ise kötü oldu. İki takımın da şu anda 5 galibiyette olduğunu düşünürsek, grubu berabere bitirmeleri olası, bu durumda Fenerbahçe Ülker geride kalacak.  

 

Gaziantep final-fourda

         Eurochallenge’da üstüste üçüncü kez bir Türk takımı final-four’a kaldı. Royal Halı Gaziantep BŞB Salı günü 1 sayı farkla yendiği Minsk’i bu kez de deplasmanda 1 sayı farkla yendi.

        Maça 2-8’le başlayan Gaziantep BŞB farkı koruyamadı ama geriye de düşmedi. Bitime 1:28 kala 65-63 ile geriye düşen Gaziantep bitime 1 saniye kalan Borovnjak’ın başarılı serbest atışlarıyla maçı kazandı.

          Gaziantep BŞB’de Borovnjak 22 sayı-12 ribaundla maçın yıldızı oldu. JR Bremer 16 sayı-2 ribaund-2 asistle oynadı.

        Eurochallenge’da final-four’a kalan üç takım belli oldu ve Royal Halı Gaziantep 25 Nisan’da evsahibi Reggio Emilia ile oynayacak.

 

 

Not: Ben güncel/politika yazarı değilim ama gündemdeki olay üzerine de birşeyler yazayım da, en azından tarafımız belli olsun.

 

15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümü çoğumuzu yasa boğdu.

 

Berkin Elvan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum…

 

 

 

 

Bu yazıyla ilgili olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.com adresine bekliyorum…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..