Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe Ülkerin en zayıf halkası: Tanjeviç

Fenerbahçe Ülkerin en zayıf halkası: Tanjeviç
 

Fenerbahçe Ülker Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahip.

Bunu geçen sene Türkiye liginde final serisinde Efes Pilseneri 4-0 yenerek gördük. 100.yılımızda Aydın Örs ile alınan bu başarı tarihe geçti. İkinci senemizde takımın başına Tanjeviç geldi. Tanjeviç ismini ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Avrupa’da tanınan bir hocanın buraya gelmesi çok sevindiriciydi. Maalesef zamanla gördümki bu tanjeviç iyi bir hoca değilmiş. Fenerbahçe yönetiminin ‘’zararın neresinden dönersem kardır’’ politikasına geçeceğine inanıyorum. Neden iyi bir hoca değil? İyi olan oyuncuyu kenara koyup kötüleri oyuna sokuyor. Dünkü Fenerbahçe-galatasaray maçında Fenerbahçe ilk periyodu 23-10 önde kapattı. Daha sonra ikinci periyodu 42-28 önde kapattı. İlk periyod’tta 13 sayı fark yapan Fenerbahçe ikinci periyod’tta ise farkı on dörde çıkararak galatasaraya normal bir fark attı. Normali de buydu zaten, aradaki kadro farkı da bunu gerektiriyordu.Ne olduysa üçüncü periyod’tta oldu. Birden fark dörde indi. Şimdi sokak’tan bir adam getirseniz şu üç periyodun sonuçlarını eline verseniz , bu işte bir gariplik olduğunu anlar. Fenerbahçe tutturmuş bir üçlüğün peşinden koşuyor. Her sayısını üçlük deniyor. Kenar yönetim bu üçlüklerin girmediğini görüyor ve hiçbir oyuncusunu uyarmıyor . Maç boyunca böyle devam ediyor. Fenerbahçe Ülker basketçilerinin bir iki tanesi durumu çakıyor. Vaziyeti anlıyor. Pota altından gitmeyi planlıyor. Sahada antranör yok. Tecrübeli isimler takımı yönetiyor. O zamana kadar da iş işten geçiyor.

Tanjeviç Fenerbahçe camiasına bomba gibi düştü. Geçen sene Beşiktaş, Galatasaray ve Efes Fenerbahçe’nin figüranı olma yolunda büyük bir aşama kaydetmişlerdi ki hala öyle bence; ancak bu saltanat yavaş yavaş kaybolmak üzere. Bu da beni çok üzüyor.

Bu sene bu güçlü kadroyla eğer şampiyonluğu kaybederlerse bu rakip takımın başarısı olmayacak. Fenerin hediyesi olacaktır.

Fenerbahçe’nin en iyi yabancısı solomondur. Zaten onun sayesinde çeyrek final oynadık. Solomon oynadığında harikalar yaratıyor . Oynamadığında seyredilmez olup, insanın hemen televizyonu kapatası geliyor. Wildmar hariç bütün Amerikalılar iyi.

Tek kötü olan Tanjeviç. Onu da süpürmek Aziz yıldırımın görevi..

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..