Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Aykut Kocaman nefes aldı... FB: 3 - GB: 0

Fenerbahçe ve Aykut Kocaman nefes aldı... FB: 3 - GB: 0
 

Fenerbahçe, önemli maçta Gençlerbirliği'ni kaliteli oyuncuları ile rahat geçti.

Bu sezona iyi hazırlanmayan ve iyi başlamayan Fenerbahçe'nin zirveden uzak kalmaması ve moral kazanmak açısından, bu maçta kazanmak ve 3 puan almak çok önemliydi.

Maçın başında Gençlerbirliği çok faul yaparak Fenerbahçe'nin hızını kesmeye çalıştı. Hakem Fırat Aydınus ise hata yapmamak için her pozisyonda faul çalarak oyunun yavaş oynanmasına yardımcı oldu.

Özellikle Niang'a her pozisyonda faul yaparak hucümda Fenerbahçenin top tutmasını engellemeye çalıştılar. Ancak Emre'nin gittikçe yükselen formu ve istekli oynaması Fenerbahçe'nin sürekli hucümda kalmasını sağladı.

Gençlerbirliği ise hızlı kontratak ile gol bulmayı hedeflemişti sanıyorum. Ancak, Lugano ve Yobo'nun uyumu buna izin vermedi. Özellikle, Yobo'nun basit ve hatasız oynaması defansı iyice rahatlattı ve neredeyse Gençlerbirliğine hiç net gol pozisyonu vermediler.

19 dk da Caner'in soldan ortasına Niang'ın akıllı kafa vuruşu ile beklenen gol geldi. 24. dk da ise soldan Niang topu çok güzel getirdi ve kale içine yaptığı orta, Gençlerbirliği'nden Aykut'un ayaklarına çarparak ikinci gol oldu.

Her 2 golde de tüm Fenerbahçe'li oyuncuların birbirine kenetlenmesi ve sevinmeleri gelecek adına umut verdi. Özellikle birinci golde Alex ile Niang'ın golü sarılarak kutlamaları görülmeye değerdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe, oyunu ortada dengeli tutmaya çalışarak, hızlı kontratak yapmayı planlayarak çıktı. Gençlerbirliği ise mutlak gol kazanmak için saldırdı. Ancak Jedinak'ın 66 dk da ikinci sarı ile çıkması ile üstünlük tekrar Fenebahçe'ye geçti.

Maçın 87 dk. da, Fenerbahçe aradığı hızlı kontraatak golünü, Niang-Gökhan Gönül paslaması sonucunda Santos ile buldu.... Bu gol öncesinde Niang'ın uzun pasında, yardımcı hakemin oyunu devam ettirmesi, ofsayt kaldırmamas, örnek olabilecek başarılı bir yarımcı hakem kararıydı.

Fenerbahçe, 3 puan alarak hem moral kazandı, hem de zirveden kopmadı.

Ancak, yine de özlenen Fenerbahçe henüz bu değil....

Lugano-Yobo uyumu defansın direncini arttırmış, basit pozisyon hatası yapmıyorlar ve topu ileri daha olumlu çıkarıyorlar.

Emre tüm toplara basıyor, oyunu açmaya ve ileriye yıkmaya çalışıyor. Hakemle ve rakip oyuncularla dalaşmaması da çok olumlu, ayrıca hırsı ve mücadelesi ile tüm takıma direnç ve moral kazandırıyor... Umarım sakatlanmaz ve hem milli takımda hem de Fenerbahçe de hep böyle devam eder.

Sezon başından beri Aykut-Alex sorunu varmış gibi göstermeye çalışanlar, bu maçta Alex in mücadelesini ve takım arkadaşları ile gol sevincini görünce ne yapacaklar, ne diyecekler merak ediyorum...!!!

Santos'un fizik kondüsyon eksikliği düşündürücü... Umarım attığı gol ile moral kazanır ve Brezilya milli takımı maçlarından başarılı döner.

Sezon başından beri mücadeleci ve çok koşarak oynayan Mehmet Topuz, inişli çıkışlı grafik izliyor. Yine boş durumda kafa ile golü bulamadı. Biraz daha dikkat ve düşünerek oynama, onu milli takım oyuncusu yapabilir...

Kazım'ın kazanılması, kadro derinliği açısından önemli...

Gökhan Gönül'e nazar değmesin, her maçta kendi kazandığı toplarla hucümda yaptığı, az sayıda da olsa, basit hataları minumuma indirebilse muhteşem olacak....

Milli maç arasının, Fenerbahçe'nin kondüsyonunu arttırması ve eksiklerini gidermesi açısından faydalı olacağını umuyorum. Ayrıca, Semih ve Uğur'un sakatlıklarının geçmesi Fenerbahçe'nin gücünü arttıracaktır.

Milli takıma, Almanya ve Azerbeycan maçlarında başarılar diliyorum...

Şevket Onat

Not: Uzun bir yaz tatilinden sonra herkese selamlar....

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..