Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Gezi cezası mı verildi?

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Gezi cezası mı verildi?
 

Fenerbahçe ve Beşiktaş’a UEFA tarafından verilen hak mahrumiyeti cezası, tıpkı Türkiye’deki özel Yetkili Mahkemeler gibi…

Her hangi bir delil yok, müfettiş öyle istiyor diye Fenerbahçe’ye 2+1, Beşiktaş’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası veriliyor.

Ancak burada akılları karıştıran bir hadise var. Türkiye Futbol Federasyonu Takhim Kurulu ceza verirken, kulüpleri ayırmış ve cezaya mahal olmadığına karar verip, şahısları cezalandırmıştı.

UEFA ise tam tersini yaptı! Kulüplere ceza verirken, olaya neden oldukları iddia edilen kişilere ceza vermedi.

Peki, UEFA kişilere niye ceza vermedi?

Bildiğiniz gibi UEFA yaptığı yargılamada, kişilerle ilgili bir ceza açıklamayıp, raporu daha derinleştirmesi(!) için müfettişe geri gönderdi.

Bunun anlamı şudur: Ben kişilere ceza verirsem, bu hem insan haklarına aykırı olur, hem de yerel mahkemeden bile geri döner. Çünkü haklarında yeterli suçlama yok! Bu nedenle kişilere verilecek cezalar çok ağır olur!

Bu arada, Türkiye’deki yargılamanın sona ermediğini biliyoruz. Yani müfettişe dediler ki; kardeşim sen bu raporunu bir daha gözden geçir. Bu gözden geçirme süreni, Türkiye’deki yargı süreci sonuna kadar uzat!

Kulüplere verilen cezaya gelince;

Kulüplere verilen cezaların Tahkim veya Cas’dan dönme ihtimali çok yüksek. Çünkü verilen kararların, kendi içinde çeliştiğini, hiç hukuk bilgisi olmayanlar bile anlayabiliyor!

Bir de olaya kimsenin tahmin bile edemediği kesimin katkı yaptığı, 21.6.2013 tarihli Sol Gazetesi tarafından yayınlandı. Bu yazıda isimler bile deşifre edildi.

UEFA’dan böyle bir karar çıkınca, o yazıya daha çok inandım. Özellikle verilen bir isim(Erdem Egemen)çok kafa karıştırıyor.

Bu arada Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verilen cezaların arkasında değişik dedikodular mevcut. Bu dedikoduları şöyle sıralamak mümkün:

* Gezi Parkı eylemlerine büyük destek veren Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarını cezalandırmak için tuttukları takımların cezalandırılmasını Türk Hükümeti UEFA’dan bizzat istedi! 27.6.2013 tarihli Aydınlık Gazetesi haberi manşetten verdi.

* Birde bunun tam tersi; Türkiye’nin FİFA Başkan adaylarından Blatter’i destekleme kararı alması, Mıchel Platini’yi kızdırmış. Çünkü Platini’de FİFA Başkanlığına aday! Ve bu nedenle, Türkiye’yle ilgili stajyer bir avukata büyük bir görev vererek, onun hazırladığı sözde rapor( raporun 16. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karardan kopyala yapıştır metoduyla alındığı işin uzmanları tarafından söyleniyor.)üzerine Türk kulüplerine ceza veriyorlar.

Daha fazla söze gerek var mı bilemiyorum. Ancak su akar yolunu bulur ve bir gün adalet elbet doğruyu bulur.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..