Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Emre Tamam Değil, Devam Dedi

Fenerbahçe ve Emre Tamam Değil, Devam Dedi
 

 

  • Emre’nin Fenerbahçe’de özel bir yere sahip olduğunu belirtmeye sanırım gerek yok. Fenerbahçe’de sahanın en iyisi şüphesiz ki Emre’ydi. Güçsüz ve zayıf Trabzonspor’a göze batan tek futbolcu Olcan’dı.
  • Trabzonspor gerçekten de havlu atmış bir görüntüye sahipti. Doksan dakikalık süre içerisinde hatırımızda kalan tek bir gol pozisyonu vardı. Bu durum ne Fenerbahçe’nin başarılı oyun oynamasından kaynaklıydı, nede Trabzonspor’un taktiğinden kaynaklıydı. Tümüyle Trabzonspor’un kalitesi düşük bir kadro ile mücadele etmek zorunda kalmasıydı. Zira Fenerbahçe’de öyle dişe dokunur bir futbol oynamadı. Henüz daha maçın başında tesadüfi bir gol buldu… Hemen ardından Baroni’nin uzaktan çektiği ve rakip defans oyuncusunun sırtına vurarak kaleye giden şutunun golle sonuçlanması… Bu iki gol de Fenerbahçe’de belirgin düzeyde farklı bir futboldan kaynaklanmadığını belirtelim. İlk yarıda Fenerbahçe orta sahayı elini kolunu sallayarak geçti. Orta sahada bu üstünlükte tek fark Emre’nin kalitesinden kaynaklıydı. Yoksa ne Baroni, Mehmet Topal, nede Kuyt’ın öyle göze batan bir farkı yoktu. Defansı ise biliyoruz… Bekir’in ileriye şişirdiği amaçsız toplardan ibaretti…
  • İlk yarı boyunca Emre ile Fenerbahçe’nin farklı bir kimliğe sahip olduğunu belirtmiştik. Zira Emre kendisi oynarken hem de etrafındaki arkadaşlarını oyuna sokmaya çalışması,  arkadaşlarını oynatmaya zorlaması Emre’nin maça damga vurduğunun en aleni görüntüsüydü.
  • İkinci yarıda Fenerbahçe yine sahada Emre aracılığıyla üstünlüğünü devam ettirdi. İkinci yarıda Kuyt biraz daha belirgin bir şekilde oyuna katılmaya başladı… Baroni ve Mehmet Topal ise sahada yine ciddi bir varlık gösteremiyordu. Gerçi Baroni üçüncü golün pasını vermiş olsa da, vaziyet hiç de göründüğü şekliyle değildi. Nitekim Emre’nin çıkması ve yerine Salih’in girmesiyle beraber Fenerbahçe’nin rakibi üzerinde kurduğu üstünlük de kalmadı.
  • Anlayamadığımız şudur ki Aykut Kocaman neden Salih ve Emre’yi yan yana oynatmaktan kaçınıyor? Bunu nasıl izah ediyor Aykut Kocaman bilemiyoruz ama Emre’nin yanında oynayacak bir Salih Fenerbahçe’nin daha göze hoş gelen maçlar oynayabileceğine neden olur. Zira Salih hem topa hakim olabilen, oyunu okuyabilen yetenekli bir futbolcu. Böyle bir futbolcunun Fenerbahçe’nin mevcut kadrosunda kendisine rahatlıkla yer bulacağı bir gerçekken, Aykut Kocaman’ın inadı nedeniyle bu futbolcu ağır bedeller ödeyerek kadroya girecek gibi…
  • İkinci yarıda Sow’un yerine giren Caner’in zaten bir varlık gösteremeyeceği belliydi. Caner bilinen oyununu oynadı ve olağanüstü bir şeyler yapamayacağı belliydi. Nitekim Caner’in oyuna girmesi takıma önemli bir katkı sağlamadı. Semih’in oyuna girmesi ise doğru bir tercihti. Ne var ki izlediğimiz Webo’nun Semih’ten yana ciddi bir üstünlüğü yok. Elinizde bir Semih varken, Webo’nun transfer edilmesi ve Semih’in yedekte tutulmaya devam edilmesi, Semih’e karşı da yapılan bir ayıp.
  • En nihayetinde Fenerbahçe ve Emre tamam değil, devam dedi…
  • Trabzonspor içinse bu sezonu kaybedilmiş bir sezon olarak niteleyebiliriz. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..