Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Futbolun Siyasallaşması

Fenerbahçe ve Futbolun Siyasallaşması
 

 

Fenerbahçe bu yıl şike olaylarının ortasında başarılı bir sezon geçiriyor.

Yeterli transfer yapmadan şu anda ligde ikinci durumda ve son haftaya kadar da mücadelesini sürdürüecek. Geçen 8 ay içinde futbol federasyonu 2 başkan değiştirdi, üçüncüsünü de yeni seçti. 

Birincisi görevini yaptı sessizce çekildi. İkincisi siyasi destekle özel işlerini ikiye katladı ve hastanesine dünyaca ünlü ortak buldu. Üçüncüsünün ise zaten ekonomik olarak sıkıntısı yok. İktidara yakın kişilerden yönetim kurulu oluşturdu. 

Amaça fenerbahçe başkanını saf dışı etmek ve sporun popülerliğini tersine çevirmekti. Başkan spor sayesinde özel işlerind ebüyük yollar ve işler yaparken birilerini rahatsız etti. Fenerbahçe ve başkanı kullanılarak aynı yolla başkanın özel işlerini ve aldığı ihaleleri bırakması sağlandı.

Siyasetin müdahalesi ile futbolun arka kapısındaki ekonomik çatışmalar spor ve şike adı altında devam etti ve ediyor da. Sonuçta olan fenerbahçe'ye ve futbolumuza oldu.

Futbol olarak bir kademe daha geriledik.

Zaten sporda neymiş zihniyeti (sosyal faaliyeti yasaklama) halkımızın en önemli sevdiği spor dalı olan futbolda operasyon yapılarak sürdürüldü.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..