Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Galatasaray, 19 Mayıs'ta dostluk maçı yapacakmış

Fenerbahçe ve Galatasaray, 19 Mayıs'ta dostluk maçı yapacakmış
 

Bildiğiniz gibi Galatasaray’ın sahasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında, maçın bitimine saniyeler kala iki takımın oyuncuları, (Lugano’nun fitili ateşlemesi ile) birbirlerine girip, her iki takımdan da ikişer oyuncu atılmıştı. Bu oyuncular, çeşitli men cezasına çarptırılarak, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın, (Adnan Polat’ın deyimi ile) şampiyonluktan uzaklaşmaları sağlanmıştı!

Yani şunu tartışmaya gerek de yok! Fenerbahçe ve Galatasaray, zaten şampiyon olunacak bir futbol oynamıyordu. Ha bu günlerde şampiyonluğu ilan edilen takım veya takımların oynadığı futbol çok mu güzel?

Al birini vur öbürküne!

Geçenlerde Tele gol programında Dr. Ahmet ÇAKAR’ın bir söylemine takıldım. Oradaki söylenenler gerçekten ilginç. Milli takıma en fazla oyuncu veren takımların oyuncuları, geçen yaz oynanan Avrupa Şampiyonasındaki performanslarına bakılınca, bu sene lig de gösterdikleri performans, kaybedilen şampiyonluğun bir nedeni olarak lanse ediliyor.

Gerçekten de haklılık payı var. Milli Takıma giden oyuncular, doğru düzgün maç yapamadılar. Hep sakat, hep yorgun, hep hasta… Tabi bunun nedenini kimse aramadı ve aramıyor da!

Gelelim bu yazıyı yazmamıza neden olan sebebe;

Bildiğiniz gibi, Galatasaray-Fenerbahçe’nin Ali Sami Yen’de oynadıkları ve kıyametin koptuğu maçta, yapılan yorumlara bakılınca, Türk futbolunun yerlerde süründüğü sanılır. Bu tip olaylar her zaman, her ülkede olabilecek olaylardır. Ve de tarihte örnekleri bol miktar da vardır.

Zaten bu yorumcular değil mi? Geçen hafta Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı yenmesi ile Türk Futbolu’nun bir anda kalitesizliğini ortaya dökenler!

Şimdi bu haberi okuyan, o yorumcuların yapacağı yorumları merak ediyorum.

Haber şu: (Galatasaray ve Fenerbahçe internet sitelerinde yayınlandı.)

Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki kötü olayların izini silmek isteyen, iki kulübün yöneticileri, bir araya geliyorlar. Harika bir karara imza atıyorlar.

Galatasaray ve Fenerbahçe 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dostluk maçı yapmaya karar veriyorlar.

Karşılaşma tarafsız sahada oynanacakmış. Tabi ki bu sahanın, İnönü Stadı olması kadar doğal ne olabilir!

Bu maç 19 Mayıs günü saat 20.00'de başlayacakmış.

Hakem ataması ise önümüzdeki günlerde, Merkez Hakem Kurulu tarafından gerçekleştirilecekmiş.

Tribündeki taraftarlar da eşit sayıda olacak ve böylece unutulmaz bir bayram etkinliği gerçekleşmiş olacakmış.

İşte anlamlı bir günde, anlamlı bir maç!

Bu maçı düşünen, ön ayak olan herkese teşekkür etmek gerekiyor.

Aynı özveriyi ve yaklaşımı, diğer kulüpler ve Federasyondan da beklemek herkesin en doğal hakkı!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..