Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Galatasaray

Fenerbahçe ve Galatasaray
 

FENERBAHÇE


Play statıon oynanan bir sanal lig mi istiyoruz? Niçin başarıdan ziyade başarısızlıktan mutlu olan ve nemalanan bir toplum olduk?

İlk 6 hafta bittiği bu noktada Fenerbahçe ve Galatasaray 6 galibiyet ile zirveyi paylaşıyorlar.. Önce izlediğimiz kadarı ile bu iki takımın karşılaştırılmasını yapalım..
Galatasaray Avrupa ligine deplasmanda Yunanistandan galibiyetle dönerek büyük bir avantaj yakaladı. Fenerbahçe ise Twente ile kendi sahasında oynarken yenilgi ile tanıştı. Galip iken kaleci hatası ile bir gol yedi.Maç beraberlik ile bitecek derken, aynı anda yediği 2.gol sonrasında ise yenildi.Bu iki maça baktığmızda Galatasaray takımının daha başarılı olduğu söylenebilir. Fakat hakikaten attıkları gollerde defutbol şansı da yanında idi. Bir gol kale önünde ikra edilirken bir şut defansa çarparak gol oldu.
Genel olarak ise şans olsada asla başarısı küçümsenemez.Hele gizli rekabet yaşadığımız Yunanistandan galibiyet çıkarması alkışlanmalıdır.
Oynanan futbola bakıldığı zaman Fenerbahçe Twente ile başabaş oynarken beraberlik bile çıkartamaması masaya yatırılması gereken sıkıntısıdır.Yalnız bu grup maçlarında Fenerbahçe başarılı olması normaldir. İstediği sonuçları alacaktır.
Galatasaray ise zevkli geçmesi muhtemel grup maçlarında istediği liderliği kazanması sürpriz değildir. Hatta bu grupta her türlü sonuç çıkabilir.
Turkcell süper liginde ise bu iki takım son derece başarılı bir sezon geçirmektedir. Şimdi Türk Spor Basınına ve sorulan sorulara bakalım.Daum a sorulan soru : neden Galatasaray sizden çok gol atıyor?Siz çok gol atamadınız ? gibi benzer soru soruldu. Cevap: play station mu oynuyoruz ? Büyük komedi yaşanıyor.
Neden başarıdan ziyade başarısızlıktan nemalanan bir toplum olduk ? Daum Fenerbahçe'de ilk geldiği dönemde de başarılı olmuş şu anda başarısını pekiştiren bir teknik direktördür.
Galatasaray ise, özellikle gol noktalarındaki başarısı ile devam eden bir çizgidedir. Ayrıca gerek kartlar ile gerek penaltı kararları ile dehakemler tarafından da desteklenmektedir. Fakat futbol çizgisi takımın şu an iyi bir durumdadır. Yalnız ilerde bu durum sıkıntı yaratacaktır. Lig ve iklim şartları zorlaştıkça takım savunması ön plana çıkacaktır. Hücum gücünüzden ziyade takım savunmasını iyi yapanlar daha başarılı olacaktır. Bu durum Galatasaray'ı ileriki haftalarda biraz geriye düşürebilir.
Genel olarak spor yazarlarına bakıldığı zaman ise, takdirden ziyade hep eleştiri ile yapılan haksız yorumlar ile karşılaşıyoruz. Fenerbahçe takımının seyircisi ile yaşadığı sıkıntılar hep okudukları yazıların yansımasıdır. Colin Kazıma yazarlardan ciddi destek Sergen Yalçından geldi. Bakınız Ümit ÖZAT takım kaptanı iken, seyircilere bir hatırlatma yapmıştı: Risk alan futbolcu hata yapar. Yalnız sonuca gitmek veya sıkıntı yaşadığınızda bu oyuncular risk almaz ve seyirci baskısı ile hata yapmaktan korkar ise başarılı olunamaz.. diye demeç vermişti.
Evet Fenerbahçe istenilen futbolu oynamayabilir. Fakat Daum her dönem takımı sonuç alacak şekilde bir formatta oynatır. Bunu asla Fener seyircisi unutmasın. Orta vadede kornerlerden de goller gelmeye başlar.. DAUM takımını mutlaka Frikik ve duran toplardan gol yapan bir hale getirecektir.. Seyirciler şunu bilsinki Fenerbahçe iyi oynamasada sonuç alan bir takım olmaya adaydır.
Geçen yıl Galatasaray ve Fenerbahçe sezonu kupasız ve ilk 3 dışında kapattı. Herkes mutlu oldu. Bu sene bu iki takım rekorlara doğru koşarken bakıyoruz : ne yorumcular ne de seyirciler çok mutlu değil.. Sadece Galatasaray seyircisi biraz daha mutlular..
Türk futbol seyircileri bu iki takımla gurur duymalıdır.. Başarılı olan bu iki takım oyuncuları her yerde tebrik edilmelidir. Avrupa ligindede bu iki takım başarılı olacaktır. Yalnız maalesef başarılı oldukları zamanda başarı küçümsenmesin. NASIL MI?
Turkcell ligi çok zayıf takımlardan kurulu bir lig olduğu için bu iki takım başarılı oluyor.. Bu cümle büyük haksızlıktır. Fenerbahçe takımı, Vestel manisa, Bursaspor ve İ.B.B. maçlarını kanter içinde kazanmıştır. Bu takımlar sahada büyük mücadele göstermişlerdir. ASLA LİGİMİZ ZAYIF TAKIMLARDAN KURULU DEĞİLDİR.
Ligin son sırasında puansız olan Kasımpaşa takımı lig lideri olan Galatasaray ile beraberlik almak üzere iken son dakikalarda kaybetti.
Şimdilik yazıma son verirken RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLARIM.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA TOPRAK SARİ.
 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..