Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '10

 
Kategori
Voleybol
 

Fenerbahçe ve İlgisizlik

Fenerbahçe ve İlgisizlik
 

Bu yazıyı okumak için tıklayan çoğu kişinin aksine konumuz Fenerbahçe futbol takımı değil, bugün tarih yazan bayan voleybol takımı ile ilgili.

Türkiye'de akla gelen tek spor futbol olduğu için bizim milletimiz diğer spor dallarıyla pek ilgilenmez. Basketbol sahalarında futbol oynarlar, voleybola "kız sporu" derler, tenis ise elit kesimin kilo vermek için oynadığı ve adı Hülya Avşar ile birlikte anılan bir spor dalı olmuştur hep. Bu yüzden okulda beden eğitimi dışında futboldan başka spor dallarına yönelmemiştir Türk halkı.

Başlıktaki diğer kelime ilgisizliğe geldiğimizde ise olay daha da vahimleşiyor. Bir futbol maçı için 75 - 100 lira veren insanlarımız çoğu zaman bedava olan voleybol maçlarına hiç bir şekilde ilgi göstermez. Maç izlemeye gittiğini sandığımız ergen kesim hep bayan voleybol müsabakalarına gider. En son gittiğim İBB - Arkas maçı idi. Bedava olmasına rağmen sahanın yarısı doluydu. Başka ülkelerde de böyle mi bilmiyorum ama bu bir kayıp bence.

Bugün Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı Indesit Avrupa Şampiyonası'nda Volley Bergamo'ya yenilerek 2. oldu. Eğer "sarı melekler" kazanmış olsalarda voleybolda ilk Avrupa şampiyonluğunu ülkemize getirmiş olacaklardı. 11 maçtır namağlup olarak çıktıkları maçta 2-0 geriye düşmelerine rağmen canla başla oynayarak durumu 2-2 ye getirmeyi başardılar. Son sette rakibin ataklarına karşılık veremeyince 15-9 yenilerek ikinci oldular. Buraya kadar her şey güzel. Benim merak ettiğim kısım ise yarın gazeteler bu maça ne kadar yer verecekler. Bugün Habertürk Fener'in finale çıkmasını tam sayfa haber yapmıştı. Buna açıkçası sevindim. Çünkü ilk çıktığı zamanlarda voleybola tam sayfa ayıran Habertürk zaman geçtikçe bu oranı daralttıkça daraltmıştı.

Peki neden böyle oluyor? Nedir bu ilgisizlik? Galatasaray ya da Fenerbahçe bir şampiyona final oynasa o maç reyting sıralamasında 1. gelir kesin. Ama Fener'in bugünkü karşılaşması reyting sıralamasında ilk 10'da bile olmayacaktır; buna eminim. Sonuçta bu kızlarda ülke adına yarışmıyorlar mı? Orada Türk bayrağını dalgalandırmadılar mı? Kendi halkı tarafında ilgisizliğe mağruz bırakılmak onları hiç üzmüyor mudur?

Voleybol sahaları ortalama 3 - 5 bin kişiliktir. Bir futbol sahasının 30 - 40.000 olduğunu düşündükçe ve bu sahaların her hafta önemsiz maçlarda bile tıka basa dolu olduklarını gördükçe insan kendini bu ironide komik bir yerde görüyor.

Basketboldan hiç bahsetmedik di mi? NBA'deki oyuncularımız sayesinde tutunuyor o da diyebiliriz. Yoksa kaderi voleybol ile aynı olurdu.

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..