Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve kötü futbolun analizi..

Fenerbahçe ve kötü futbolun analizi..
 

..


Fenerbahçe'nin kötü futbol oynamasının en önemli nedenlerinden biri ilk 11'de sahaya çıkan futbolcuların çoğunun isminden dolayı sahada yer almasıdır. Kuyt, Webo, Emre Belezoğlu, Mehmet Topal gibi.                           

Kuyt zamanında çok iyi bir futbolcu olmuş olabilir ama şimdi ki hali ile 11'i kesinlikle hak etmiyor. Yaratıcılık desen yok. Bir kanat oyuncusundan beklenen önündeki adamı geçip, sıfıra inip yeri geldi orta açacak, oyunun sıkıştığı anlarda pozisyon hazırlayacak özellikleri olmadığından ve düz bir oyuncu olduğundan yana ve geri pasları ile hucüm hattını çok durgunlaştırıyor. Kuyt'a verilen şans Krasiç'e verilse idi şimdi çok iyi bir futbolcu kazanmıştık. O mevkide oynaması gereken ilk kişi Krasiç'tir.   

Krasiç fiziki açıdan kendini buldun mu takımın en tehlikeli oyuncularından bir tanesi olur. Hızlı, süratli bir oyuncu. Ağar kalan hücum hattına ve adam eksiltmeleri ile takıma çok katkı sağlar. En kötü ihtimal takıma Kuyt'ın verdiği katkıyı sağlar.

Emenike'nin takıma dahil olması ile birlikte Webo'da sakat ya da cezalı oyuncu durumunda sahada yer almalıdır. Ceza sahasında tehlikeli, fırsatçı ama ceza sahası dışında sıfır. Çok ağar ve Kuyt ile birlikte hücum hattını çok ağarlaştırıyorlar.

Takımın alternatifi en çok olan bölgesi orta sahanın göbeğinde ise yanlış oyuncu seçimleri ile süper kupa maçında orta sahasız oynadık. Görevleri sanki sadece bizim sahamızı savunmak, gerisine karışmam gibi.. Emre Belezoğ'lunda belirgin bir düşüş var. Bildiğimiz saldırgan, mücadele eden Emre'nin yerini sadece günü kurtarmak adına, fizike düşmüş Emre almış.  Mehmet Topal mücadele gücü yüksek olabilr ama top tekniği zayıf.

Durum böyle olunca orta sahayı rakibin eline geçirmesi hiç de zor değil. Orta üçlünün Meireles, Alper Potuk ve Salih Uçan ( Cristian ) 3'lüsü ile daha dirençli olur.                      
                                                     
Son söz olarak ta Aykut Kocaman istifa etmemiş gibi. Ersun Yanal'ın takıma kattığı şu an itibari ile hiçbir şey yok. Sistem de dahil. 

Ve hala bir düzine yanlış devam ediyor.. 

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..