Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve transferleri

Fenerbahçe ve transferleri
 

Fenerbahçe'nin 2009 yılındaki transfer politikası açıkcası tüm taraftarları şaşırttı. Taraftarlar olarak biz, yıllardır süregelen yıldız transferlerin aksine daha orta halli oyuncuları izlemek zorunda kalacağız bu sene.

Andre Dos Santos, Cristian Baroni, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Fabio Bilica ve Bekir İrtegün transferleri yapıldu şu ana dek. Gördüğümüz üzere kendi takımlarında kalburüstü oyucular aslında. Dos Santos, Brezilya milli takımında son zamanlarda forma giymiş bir isim ve Corinthinas'ın değerli oyuncuları arasındaydı ve Cristian da aynı takımdan geldi fakat bu 2 transfere harcanan rakam aşağı yukarı 10 milyon euro ve gerçekten baktığımızda Cristian daha çok yana pas yapan ve boş alan bulduğunda ileriye kateden bir yapısı var. Aynı zamanda Dos Santos ise bir kanat oyuncusunun aksine ceza yayına doğru koşu yapan ve arkasındaki sol beke alan açan bir oyuncu izlenimi verdi herkese. Peki bunlar yeterli mi? İşte asıl burası önemli: Çünkü bir kanat oyuncusu çizgiyi çok iyi kullanmalı ve takımı ceza alanına sürüklemeli ki gol pozisyonu yaratabilsin. Fabio Bilica tartışmasız Sivas'ın en iyi 3 oyuncusundan biriydi. Geçmişine baktığımızda ise, yeni transfer olduğu Fenerbahçe haricinde büyük bir takımda forma şansı bulamamış. Bu kötü bir oyuncu olduğunu göstermez fakat takımın şu anki kalkınabilmesine bir ivme katabileceğini düşünmüyorum. Artık futbolda hızlı ve ayağı çabuk defanslar pek fazla yok. Çünkü global futbol mentalitesine göre takım halinde savunma yapmak çok önemli. Eğer takım halinde savunma yapılabilirse Bilica'nın Fenerbahçe'de başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Mehmet Topuz transferine gelince: Birçok sıkıntı dolu aşamalardan Fenerbahçe'ye geldi ama imza atarken belli etti aslında mecburen geldiğini. Takım kurulurken ısırgan ve ateşli bir takım hedeflenmişti. Mehmet Topuz, kendisine ısınamamış ki takımı ateşlesin, nitekim sakat olduğu belirtilerek takıma alınmıyor. Umarım gelecekte takıma faydası maksimum olur. İyi bir yedek olarak tabi...Özer Hurmacı ve Bekir İrtegün transferleri bana göre en faydalı transferler. Özer, hep ayağa oynayan, süratli ve iyi ara pasları atabilen bir oyuncu. Aynı zamanda orta sahanın her yerinde forma şansı verebileceğiniz joker niteliğinde bir oyuncu, hem de daha genç. O yüzden, eğer forma şansı bulabilirse faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bekir ise ayakları çabuk bir defans oyuncusu. Hem yaş olarak da genç fakat inşallah Yasin Çakmak ve Can Arat gibi zor durumlarda kalmaz.

Genel olarak baktığımızda; harcanan 25 milyon Euro'ya değecek transferler yapılmadı. Bence bu sene hariç gelecek diğer 3 sene için söz vermeliydi sayın başkanımız Aziz Yıldırım.
 
Toplam blog
: 9
: 1002
Kayıt tarihi
: 28.06.09
 
 

Normal bir insan. ..