Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe vites yükseltti

Fenerbahçe, Gaziantep’ e şampiyonluk yolundaki en önemli 90 dakikaya çıkacağının bilinci ile gelmiş. 1. dakikadan, 90 + 2. Dakikaya kadar bu bilinci sahaya yansıtan bir takım izledik. Yanal ve öğrencileri yüksek motivasyonlarını, akıllı futbola, motivasyonlarını da üst düzey mücadeleye dönüştürünce  maç daha ilk yarıda sona erdi.

 

Yanal sezon başından beri aynı futbolu oynatmaya çalışıyor. Top rakipte iken orta sahada baskı ile topu kazan, kazandığın topu mümkün olan en az sayıda pasla hızla ileri aktar. Özellikle rakibin orta sahada yoğun pres yaptığı dakikaları uzun toplarla geçen Fenerbahçe’ de, diğer maçlardan farklı olarak, tam da bu futbolun yani uzun toplar ve geniş alanların adamı Emenike, formda olunca, rakibin tüm defansif dengesi şaştı. Emenike, hemen her topta Gaziantepspor defansına hızı ve fizik gücü ile üstünlük sağladı. Alves, Emre, Bekir, Meireles ve Mehmet’ in ileri uzun oynadığı tüm toplar başta Emenike olmak üzere Kuyt ve Sow tarafından başarılı ile kontrol edilip, ikinci hatta üçüncü paslara dönüşünce, Gaziantepspor defansı Fenerbahçe forvetleri ile karşı karşıya kaldı.

 

Bugün Fenerbahçe ilk 11’ i bilinçli bir futbol oynadı. Maçın 90 + 2. Dakikasında dahi pres ile topu kazanmaya çalışan bir orta saha vardı. Zaten Emre, Meireles, Mehmet Topal ve Kuyt destekli Fenerbahçe orta sahası adeta duvar gibiydi. Rakibin tüm ataklarını daha başlamadan kestiler. Geri dörtlüdeki Alves-Bekir tandemi ile Gökhan-Caner’ in müthiş dikkatli ve iştahlı oyunu da, bu beton bloğu güçlendirdi. Gaziantepspor’ a 2 uzaktan şut hariç hiç pozisyon verilmedi.

 

Görüntü net. 2. ile 10, 3. ile 11 puan fark var. Esas önemli olan da bu fark değil. Fenerbahçe takım olarak fark sıfırmış, hatta Fenerbahçe geriden geliyormuş gibi hırslı oynuyor. İşi çok ciddiye alıyor. Takım, bu sezonki şampiyonluğu 3 Temmuzdan bu yana yaşanan travmaların telafisi olarak görüyor. Bu durum, aradaki farkın kapanmasını, saha içinde güçleştiriyor. Saha dışından müdahale olmaz ve Fenerbahçe bu hırsını sürdürür ise, deplasman iç saha fark etmeyecek, Fenerbahçe maçlarını rakiplerini sahada futbol olarak ezerek 3’ er puan ile tamamlayacaktır.

 

Maçla ilgili tek olumsuz görüşüm Sow! 2014 yılında gol atamamış olmak üzerinde büyük baskı oluşturuyordu. Pozisyonları bencilce ve acemice harcıyordu. Umarım attığı 3. gol üzerindeki bu baskıyı kaldırmıştır. Kenarda Webo gibi bir silah otururken, Sow’ un bu formu ile formayı hak etmediğini düşünüyorum. Webo ile rakip defansları çok daha zorlamak mümkün. Webo hem duran toplardaki pozisyon bilgisi, hem tek top becerisi, hem de hava topu hakimiyeti ile çok daha faydalı olur.

 

Sezon sonunda takımın başına Aykut Kocaman’ ın geçeceği söylentisi de Fenerbahçe’ de huzursuzluk çıkartmak için ortaya atılmış bir söylentidir. Ersun Yanal’ ın başarısı ortadadır. Fenerbahçe camiası bu tür maksatlı söylemlere itibar etmemelidir.

 

http://twitter.com/bertankaya

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..