Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Yarı Finalde

 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde 2-0’ın rövanşında Laizo ile İtalya’da karşılaşan Fenerbahçe sahadan 1-1’lik skorla ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe ilk maçtaki 2-0’lık avantajlı skorun da etkisiyle sahaya daha defans ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Sarı- lacivertliler maçın başlamasıyla birlikte doğru bir oyunu sahaya yansıtmaya başladılar. Bu plan basitçe topun arkasındayken sahayı iyi parselleyip rakibe alan bırakmamak ve topa sahip olduktan sonra rakip sahada çoğalıp tehlike yaratmaya dayanıyordu.

Fakat bir süre sonra bu plan aksamaya başladı. Çünkü Lazio topa daha çok sahip olmaya ve Fenerbahçe ceza sahası önüne daha kolay gelmeye başladı. Fakat Laziolu futbolcular Fenerbahçe defansının arkasına top kaçırmayı düşünmediler. Bunun yerine uzaktan şutları tercih ettiler. Gerçekten de topu ayağına alan Fenerbahçe kalesine şut çekmeye başladı. Üstelik bu şutlar son derece isabetsizdi ve birçoğu Fenerbahçeli futbolculara çarpıp döndü. Lazio’nun en tehlikeli pozisyonu 42.dakikada geldi.

Yaklaşık 20.dakikadan sonra Fenerbahçe kalesine daha etkili yüklenen Laizo ikinci yarıya da etkili başladı. Fakat İtalyan temsilcisi bu sefer daha tehlikeli oluyordu ve nitekim golü de buldu.

Bu gol belki biraz stres yaptı ama bir yandan da Fenerbahçeli futbolcuları biraz kendine getirdi. Aykut Kocaman doğru bir değişiklikle gecenin etkisiz ismi Cristian’ı çıkararak Salih Uçan’ı oyuna aldı. Bu değişiklikten çok kısa bir süre sonra Fenerbahçe Caner’le turu garantileyen golü buldu. Ancak bu golde ceza sahası içinde topu çok güzel bir şekilde kontrol edip arkadaşına aktaran Salih Uçan’ın payını da unutmamak gerekiyor. Caner’i de sakinliği ve güzel vuruşundan dolayı tebrik etmeli.

Bu golden sonra Lazio Fenerbahçe kalesine gelmeye devam etse de moral olarak çöküntü yaşadı. Nitekim kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Fenerbahçe yarı finale çıktı.

Fenerbahçe ilk yarının özellikle son 15 dakikası ve ikinci yarıda da Lazio’nun golü bulduğu 60.dakikaya kadar etkisiz kaldı ve istediklerini sahaya yansıtamadı. Cristian beklenilenden çok uzaktı. İlk müdahaleleri yapamadı. Selçuk da daha etkili olabilirdi. Webo oyunda kaldığı sürece elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Ama Fenerbahçe ofansif anlamda çok etkisiz kaldığı için istediği pozisyonları bulamadı. Yine de golün asistini yaptı. Kuyt tecrübesiyle etkili oldu.

Fenerbahçe gerek Türk futbolu gerekse de kendi tarihi açısından büyük bir başarıya imza attı. Artık dört takım kaldı. Bir adım sonrası final. Final yolunda Fenerbahçe’ye başarılar dilerim.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..