Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe’ye “Kadeh” versinler

Fenerbahçe’ye “Kadeh” versinler
 

"Kadehleri tokuşturalım bu gece" sloganı eşliğinde maç izlesek...


Türkiye Futbol Federasyonu'na buradan ciddi bir öneride bulunmak istiyorum. Futbol şampiyonaları ve kupalarda yapacakları ciddi değişikliklerle futbolumuzu daha da güzelleştirebilirler ve futbol sevmeyenler için cazip hale getirebilirler.

Örneğin blog camiasinın yakinen tanıdığı Emine Supcin hanımefendi gibi futbolu sevmeyen ancak yine de içerisinde futbol sevgisi emaresi arayan ve hatta futbolu sevmek için kendini zorlayan bilumum nisa taifesi için (muhterem zevce hazretleri de dahil) yapılacak bu yeni düzenlemeler çok hoş kaçar.

Hakikaten de futbolumuzun reytingi artar, kadınlarımız statlara doluşur, çoluk-çocuk maça gider, her yer panayıra döner, festivalden geçilmez.

Bu önerim sayesinde sadece seyirci değil takımlar da parsayı toplar, cirolarını arttırır, forma satışları patlar. Bundan eminim.

Gelelim önerimize, daha doğrusu önerilerimize…

Fenerbahçe Türkiye Kupasını alamadığı zaman “Kadeh” verilmelidir.

Fenerbahçe’ye her halükarda “kadeh” verilmelidir. Şöyle ki, herkesin bildiği gibi (hatta yaptığım minik bir araştırma neticesinde Uganda yerlileri tarafından da biliniyormuş) FB 26 yıldır bu Türkiye Kupası alamıyor. İşte verilecek bu kadeh bir yerde teselli ikramiyesi nevinden bir şey olacaktır. Bu kadehle efkar dağıtılabilir, moraller o anlık düzeltilebilir, hepimiz kardeşiz türküleri terennüm edilebilir ve bilfiil kadeh tokuşturulabilir.

• FB’ye verilecek “kadeh” mutlaka ama mutlaka “Paşabahçe” malı olmalıdır. Markanın ismindeki “bahçe” lafzıyla Fenerbahçe’deki “bahçe” arasında kurulacak paralellik neticesinde Paşabahçe satışlarında da ciddi artışlar sağlanabilir.

• Madem ki Paşabahçe’den bir adet KADEH verilmesini öneriyoruz, o halde gelecek yıl FB formalarında Paşabahçe reklamı olmalıdır ve hatta bence daha da güzeli gelecek yıl Türkiye Kupası’na Paşabahçe sponsor olmalıdır.

• Eğer bu sponsorluk işi bağlanamazsa o vakit “Paşabahçe Türkiye Kupası” (PTK) şeklinde bir başka kulvar açılmalıdır -belki de en güzel öneri bu olacak- bu kupaya sadece adında “bahçe” geçen takımlar katılabilmelidir.(misal Fenerbahçe, Hasbahçe, Arkabahçe, Gülbahçe vb)

• PTK’ya katılacak takımların renklerinde de mutlaka lacivert yahut sarı şartı aranmalıdır, böylece renk kardeşliğinden dem vurup hassas ruhlarda naif esintiler oluşturulabilir ve futboldaki şiddet bir nebze olsun önlenebilir.

• FB’nin başına çanak-çömlek işinden anlayan bir başkan getirilmelidir, mümkünse eski Paşabahçe müdürlerinden biri tercih edilmelidir.

• Bunların yanı-sıra aslandan ziyade kediye döndürülen Galatasaray takımı için bu kupalara girme özgürlüğü de verilmelidir ki, eşleşmelerin bir yerinde iki takım karşı karşıya gelebilsin ve DERBİ olsun.

Beşiktaş her defasında FB’ye aynı eziyeti ettiğinden cezalandırılsın ve bir müddet kupalardan uzak tutulsun.

Daha da önerilerim olacak, ancak bugünlük bu kadar yeter sanırım.

Murat HACIOĞLU

diğer yazılar; http://www.murathacioglu.com/

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..