Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'ye Alper ve Forvet Transferleri yeterli mi ?

Fenerbahçe'ye Alper ve Forvet Transferleri yeterli mi ?
 

Fenerbahçe- Ordu  Maçının son 20 dakikasına yetişebildim de keşke yetişmeseydim. Bu Fenerbahçeyi izlemek 20 dakika bile olsa azap.

Futbolu unutmuş Semih, takım oyunundan uzak Caner, bir türlü ne yaptığını çözemediğim Bienvenu, ilk yarı 15 top kaybıyla oynayan ama hatayı kendinde değil başka yerde arayan büyük umudumuz! Özer, düşünüldüğünde Fenerbahçenin işi çok zor.

Fenerbahçe'de transfer konuşuluyor. Alper tamam gibi. Forvet için de Sow'la anlaşıldığı bildiriliyor aksi  bir durumda Borges'in yedekte tutulduğu anlatılıyor. Bunlar iyi de, Fenerbahçeyi takip edenler, son maçlar gözönüne alındığında, iki transferin kafi gelmeyeceğinde hemfikirler sanırım.

Artık takımların çoğu savunmalarını geliştirdi. 3-4 Kişinin arasında ne kadar becerikli olursa olsun tek başına forvet elemanının takımı sırtlama şansı çok az. İşi çözen uzaktan atılan şutlar, duran toplar ya da toplu hücumda ileriye doğru hızlı ara pas trafiği. Bunları size sağlayacak futbolcularınız yoksa işiniz rakibin hatalarına kalıyor.  Sivas ya da Samsun gibi gününde olan takımlar da sizin puanlarınızı cebe indiriyor.

Silahlarınız ne kadar çeşitli olursa rakibin önlem alması o kadar zorlaşır. Fenerbahçenin silahlarına bakalım. Alex. O'nun dışında günübirlik parlayan Stoch; başka ..... Bulamıyorsunuz.Sıkıntılı bir maçta Lugano kafayla atabilir, ya da Niang bir fırsat yaratır diyemiyorsunuz.

Özelliği olmayan bunun yanında takım oyununu da beceremeyen bir sürü futbolcumuz oldu. Hepsi kendi havasında bir şeyler yapmaya çalışıyor sanki. Bütün bunları düşündüğümde, özellikle defansa ve forvete, Alper ve olursa Sow hariç birer futbolcu daha alınması gerektiği inancındayım (mümkünse bunlar da Bienvenu gibi olmasın) .

Özellikle hava hakimiyeti olan bir futbolcu şart. Forvet mi olur, defans oyuncusu mu bilmem ama rakipleri defans yapan Fenerbahçe gibi büyük takımların en önemli kurtarıcıları her zaman bu tür oyunculardır. Högh, Luciano, son olarak Lugano takımı bir çok kez bu becerileriyle ipten almış, bu tarz oyunculardı.

İşin özeti Takımın durumu içaçıcı değil. 4-5 Maçtır  bıçak sırtı müsabakalar oynuyoruz. Şu an, tek kurtuluş yolu da transfer olarak görülüyor. Ama rakibi, ismiyle ürkütecek futbolcular. Fenerbahçe'de devir, cevher bulmaya uğraşma zamanını çoktan geçti.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..