Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’ye Antalya Darbesi

Fenerbahçe’ye Antalya Darbesi
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Yazıma Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak başlamak istiyorum. Bu bağlamda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.

Fenerbahçe pek çok oyuncusundan eksik olarak çıktı M.P. Antalyaspor karşısına. Ancak bu bile sahada oynayanların dağınık halini açıklamaya yetmez. Aynı zamanda yenilgiyi eksiklere bağlamak da büyük bir hata olur.

Fenerbahçe’de pek çok oyuncunun performansı vasatın altındaydı. Stoperde Bekir ve Serdar çok uyumsuzdular. Aynı uyumsuzluğu Cristian ile Selçuk arasında da gördük. Gökhan Gönül de gününde değildi.

Krasiç etkisizdi. Caner sol çizgide kayboldu. Kuyt kendisine verilen görevler ile gerçek durumu arasında sorun yaşadı. Fenerbahçe’de en etkili isim Sow’du.

Fenerbahçe atakları çok fazla organize gelemedi. Ataklar rakip kale önünde tehlike yaratamadan söndü.

M.P. Antalyaspor ise dersini iyi çalışmıştı. Sahayı güzel parsellediler. Orta saha üstünlüğünü rakip takıma kaptırmamaya özen gösterdiler. Hatta Fenerbahçe kalesinde tehlikeler de yarattılar. Nitekim 41.dakikada sol çizgiden ikinci gelişinde Diarra golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Aynı Diarra yine savunmanın göbeğine gönderilen topta skoru 2-0’a getirdi.

Aykut Kocaman’ın yapması gereken ikinci yarıya Krasiç’in yerine Stoch ile başlamaktı. Fakat o aynı kadro ile devam etmeyi seçti.

Gerçi devrenin başlamasıyla şansı da yardım etti. Sow’un kendi çabasıyla geliştirdiği atak, Antalya defansının hatası ve kalecinin de erken çıkmasıyla ağlarla buluştu ve skor 1-2’ye geldi.

Kanımca bu dakikadan sonra bile Krasiç- Stoch değişikliği yapılmalıydı. Fakat Aykut Kocaman bu değişikliği ancak 66.dakikada yaptı.

M.P. Antalyaspor golden sonra kendi oyununa devam etti. Fenerbahçe’deki uyumsuzluklar ise ilk yarıdaki gibi devam etti.

Aykut Kocaman daha önce hiç şans vermediği genç Salih’i Hasan Ali’nin yerine oyuna soktu. Böylece Fenerbahçe bir kez daha taktiksel değişikliğe gitti. Sol beke Caner geçti.

Genç Salih’in rakip ceza sahası dışında vurduğu ve rakibe çarpıp dönen top M.P. Antalyaspor’un üçüncü golü olarak Fenerbahçe ağlarına gitti.

Fenerbahçe daha önce yazdığım gibi Limassol maçında da iyi değildi. Sarı- lacivertliler benzer bir performansı M.P. Antalyaspor karşısında da sergilediler.

M.P. Antalyaspor ise ligdeki konumunun tesadüfi olmadığını kanıtladı. Fenerbahçe’nin Kadıköy’de 47 maçlık yenilmezlik serisine son verme başarısını gösteren kırmızı- beyazlılar puanlarını 18’ çıkartarak lider Galatasaray ile eşitlediler.

Diarra, Isaac, Deniz ama özellikle Aissati M.P. Antalyaspor’ da en beğendiğim futbolculardı. Kırmızı- beyazlılar aynı ritimlerini devam ettirebilirlerse bu sene ligde çok can yakabilirler. Yeter ki, futbolda en önemli olan şeyi gerçekleştirebilsinler; devamlılık.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..