Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'ye çift forvet yakıştı, Kadıköy'de iki takım da kazandı (2-0)

Fenerbahçe'ye çift forvet yakıştı, Kadıköy'de iki takım da kazandı (2-0)
 

Fenerbahçe, ligin normal periyodunda son hafta maçında, ligde tutunma mücadelesi veren Antalyaspor'u konuk etti. Antalyaspor'a ligde kalmasını garantilemek için bir puan dahi yetiyordu. Fenerbahçe ise 39 haftadır maç kaybetmediği Kadıköy'de Süper Final karşılaşmaları öncesi, Galatasaray ile puan farkını korumak için galibiyet peşinde.

Aykut Hoca, Alex'in yokluğunda onun yerinde  maçın ilk yarısında Stoch'a görev verdi. Daha önceki denemelerde de görüldüğü üzere Stoch'un etkili olduğu tek bölge sol açık. Orta alanda kendine boş bölge yaratması mümkün olmuyor. Orta alanda Cristian-Selçuk ikilisi ve ileride yalnız Bienvenu ile daha defansif bir kadro ile sahaya çıktılar. İlk yarı boyunca (birçoğu gereksiz olmak üzere) yaklaşık 300 başarılı pas, ancak 2 başarısız şut girişimi dışında kaleci Ömer'i zorlayan bir pozisyon yoktu.

İkinci yarıya Stoch'un yerine Sow, Selçuk'un yerine ise Emre'yi alan Aykut Hoca, takımı hem daha ofansif bir düzene kavuşturdu hem de bu sayede takım, kendine yakışır şekilde gol ve galibiyet arayan bir görüntüye büründü.

Fenerbahçe ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren özellikle Emre'nin katkısıyla pozisyon üretmeye, oyunu rakip alanda oynamaya başladı. Dakika 54, Caner'in sol çizgiden ceza alanına gönderdiği ortada, kaleye yönelen top direkten döndü, ancak dönen topu Bienvenu kafasıyla boş sayılabilecek kaleye gönderemedi. Dakika 55, Antalyasporlu Sedat'ın pasında soldan ileriye çıkan Ali Zitouni'nin vuruşunda Volkan'dan dönen topu Yobo dışarı çıkardı. Dakika 62, Mehmet Topuz'un sağdan içeriye çevirdiği top ceza sahasının dışından topa yönelen Ziegler'in önüne düştü, Ziegler'in şutu kaleyi bulmadı Sow'a asist oldu. (1-0) Dakika 72, Emre'nin ara pasında Bienvenu'nun sert şutu golü getirdi. (2-0) Dakika 79, oyuna sonradan giren Jaba'nın ortasında müsait pozisyonda Ali Zitouni topa kafa vuramayınca Antalyaspor için en önemli gol pozisyonu kaçmış oldu. Fenerbahçe son 10 dakikada, Bienvenu'nun yerine Dia'nın oyuna girmesiyle skoru koruma düşüncesindeydi ve maç 2-0'lık skorla sona erdi.

Fenerbahçe Süper Ligde kendi sahasında oynadığı 40. maçı da mağlubiyetsiz kapatmayı başardı. Samsunspor'un kendi sahasında Sivasspor'a yenilmesiyle, Kadıköy'den puan çıkaramayan Antalyaspor Süper Ligde kalma sevincini mağlubiyete rağmen yaşadı.

Bu akşam maçın en önemli isimleri Antalyaspor adına Sedat, Fenerbahçe adına ise Emre oldu. İster sevin ister sevmeyin Emre Fenerbahçe için ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu bu akşam da göstermiş oldu. Oynadığı futbol ve takıma kazandırdıkları haricinde hemen hemen hiçbir davranışı tasvip edilmeyen problem çocuk, Süper Final maçlarında Fenerbahçe için en gerekli oyunculardan biridir, bunu kabul etmemiz ve takımın çıkarları doğrultusunda takımdan gönderilene kadar ondan yararlanmamız gerekiyor.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..