Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'ye ekonomik ambargo mu uygulanıyor?

Fenerbahçe'ye ekonomik ambargo mu uygulanıyor?
 

Türk futbolunun son dönemdeki en büyük sorunlarından en önemlisi ve başlıcası  galiba bu seyircisiz oynama cezası.. Zira burada çok büyük haksızlık ve yanlışlık var gibi görünüyor.

Bu seyircisiz oynama cezasının en büyük mağduru da Fenerbahçe kulübü gibi gözüküyor.

Düşünün ki şampiyonluğunu  4 hafta kala resmen garantilemiş bir kulüp  şampiyonluğunu ilk kutlayacağı maçta seyircisiz oynama cezalı. Onu geçiyorsunuz, şu son 2 maç seyircisiz cezası verilen  deplasmandaki Kayserispor maçı.

Takımlardan biri şampiyon olmuş, bir küme düşmüş. Resmen angarya ve formalite maçı. Maçta da zaten doğru dürüst seyirci miktarı yok. Gerilim yok, stres yok.  Fenerbahçe seyircisi diye kabul edilen bir kurup gitmiş 100 kadar kötü tezhürat yapmış!!.. 2 maç ceza. Art 3000 lira ceza!. Yok artık. Devenin Başı…

Ayıptır, insaf..

Bu uygulama yüzünden Fenerbahçe  dünyanın en fazla  kadın ve çocuk taraftarına sahip oldu ve 45.000 kadın-çocuk seyirci ile de dünya  rekoru  kırdı!. Övünülecek durum değil.

Ben bunları düşünürken demek ki  konu başkalarının da nu kadar ilgisini çekmiş olacak ki, Pazar günü Hürriyet gazetesinde Ahmet ercanlar’ın detaylı bir araştırması yayınlanmış.

Bu araştırmaya göre 2011-2012 sezonundan beri Beşiktaş’a bu ceza 3 kere, Trabzonspor’a 3 kere, Galatasaray’a 1 kere verilirken , Fenerbahçe’ye tam 18 kez  ‘’çirkin ve kötü tezahürat’’ nedeniyle seyircisiz ceza verilmiş!.

Adalet burada da yok. Futbol Federasyonu o zaman bu tezahürat standardının bir açıklasın bakalım. Hatta  nasıl bağırılmasını için seyircilere bir de eğitim versin: Yok böyle bir şey. Bu  seyircisiz oynama cezalarının Fenerbahçe kulübüne maliyeti 3 sezonda 40 milyon lira olduğu yazıyor.

Bu Fenerbahçe’ye uygulanmakta olan ekonomik bir amborgoyu  gösteriyor.

Bir yandan UEFA kupalara gitmesini engelliyor, diğer yandan Futbol Federasyonu  ceza üstüne ceza yağdırıyor ve Fenerbahçe kulübü yine de şampiyon oynuyor, katıldığı tüm branşlarda final oynuyor.

Elbette diğer takımlar da bundan zarar görüyor. Hafta yok ki bi iki takım seyircisiz cezası almasın veya para cezası ödemesin. Bu nereye kadar?

Fenerbahçe’yi sabote eden bir grup olduğu açıkca belli. Kayseri’de bile kulübe ceza aldıranların Fenerbahçe’liği de de tartışılır ve bu işi kasıtlı yapıyor olabilirler.  İstanbulda kombine kartı alıp  bu nedenle maça giremeyen  25-30 bin seyircinin günahı ne bu küçük grup yüzünden?.

Ceza mantığı caydırıcı değil. İşin tuhafı onca cezaya rağmen bunu önlemek  kulübün elinde değil. Aynı şeyden Şampiyonluk gecesinde konuşma yaparken Alex tezahüratı nedeniyle geceyi sabote eden, başkanı sinirlendiren yine bunlar değil mi?

Fenerbahçe Kulübü  bir polis  karakolu değildir. Güvenlik şirketi de değildir.  Eğer bir maçta kötü tezahürat yapan, küfür eden birileri varsa bunları cezalandırmak Fenerbahçe kulübün işi değildir. Federasyon kendi çözemediği bu kangren olmuş sorunu çözemediği gibi, sanki suçlu kulüplermiş gibi ağır cezalar veriyor ve bunun en büyük mağduru yine Fenerbahçe oluyor.

Düşünün ki bu kişiler Fenerbahçe’ye zaten o kadar zararlı oluyor ki, Fenerbahçe’nin  seyircisiz oynadığı bir UEFA kupası maçına stat dışından fişek atıyor, stat yanma tehlikesi geçiriyor ve yine bu şarlatanların yüzünden Fenerbahçe kulübü zaten seyircisiz oynadı ğı bir maçta, 2 maç seyircisiz oynama cezası alıyor!.

Yeni sezonda bir passolig e-bilet uygulaması var. Kötü tezahürat yapan kişileri caydıracağını sanmıyorum. Kendileri ayıklanıp statlara girmeleri yasaklana kadar  yine epey zarar vereceklerini düşünüyorum. İnşallah yanılırım.

Futbol Federasyonu toplu olaylar olmadıkça  kulüpleri değil o sayıları belli kişileri  cezalandırmalıdır, fakat o zaman da o yüklü gelir getiren cezaların kaynağını nereden bulacaktır ? O da meçhul?.. 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..