Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’ye Eskişehir’den Ciddi Uyarı

Fenerbahçe’ye Eskişehir’den Ciddi Uyarı
 

 

Spor Toto Süper Lig’de lider Fenerbahçe, kritik iki deplasmanın ilki olan Eskişehir deplasmanında üç puan bıraktı.

Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısında çok etkili olamadı. Bunun en temel nedeni Eskişehirspor’un pas yapan bir takım olmasıydı. Bu pasa dayalı oyun Fenerbahçe’nin oyununu bozdu.

Bununla birlikte Fenerbahçe’nin başarısızlığında etkili olan bir diğer faktör Holmen’in ve orta alanın etkisizliğiydi. Ersun Yanal, Cristian’ın yerine Holmen’i tercih etti. Ancak Holmen, beklenen performansı sergileyemedi.

Eskişehirspor’un 1-0 öne geçmesinden sonra Fenerbahçe daha agresif bir oyun sergilemeye başladı. Sarı- lacivertliler rakip kalede ciddi tehlikeler yarattılar. Bu tehlikelerin yaratılmasında başrol yine Caner’e aitti. Nitekim Caner’in şut- pas karşımı vuruşunda Kuyt Fenerbahçe’nin beraberlik golünü kaydetti.

İkinci yarı aynı Kuyt, iki net pozisyondan yararlanamadı. İlkinde topu koluyla ağlara gönderdi ve bu gol sayılmadı. İkincisinde de kale önünden topu dışarı vurdu.

Bununla birlikte maçın kırılma anı Ertuğrul Sağlam’ın 62.dakikada Necati ve Kamara’yı oyuna almasıydı. Bu değişikliklerle Eskişehirspor topu daha fazla rakip yarı sahada tutmayı başardığı gibi bu topları etkili de kullandı. Fenerbahçe ise Emenike’den sonra ilk yarıda kaybettiği Webo’nun yerini Holmen’le dolduramadı. Oysa Hasan Ali sol beke alınıp Caner sol öne, Sow da forvet bölgesine çekilebilirdi.

Eskişehirspor bu değişiklik ve etkili oyunun semeresini 83.dakikada aldı. Bu dakikada Necati’nin pasında Erkan Zengin güzel bir vuruşla Es Es’i 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe’nin kalan dakikalardaki çabası da cılız olmaktan öteye geçemedi ve Eskişehirspor haklı bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe böylece Karabük’ten sonraki ikinci deplasmandan da mağlubiyetle ayrılmış oldu. Sarı- lacivertlileri haftaya da zorlu Sivas deplasmanı bekliyor.

Fenerbahçe için bu mağlubiyet ciddi bir uyarı niteliği taşıyor. Öncelikle iyi pas yaparak Fenerbahçe’yi durdurabiliyorsunuz. Ayrıca Fenerbahçe orta sahası Meireles de dahil olmak üzere iyi sinyaller vermiyor. İleride de oynatacak forvet kalmadı. Tek çare az önce de belirttiğim gibi Hasan Ali’nin sol beke, Caner’in sol öne, Sow’un da forvete geçmesi. Bununla birlikte Webo’nun önemli bir şeyinin olmamasını diliyorum.

Fenerbahçe’nin bu mağlubiyetinin ardından Galatasaray- Bursaspor maçı daha da önem kazandı. Eğer sarı- kırmızılılar Bursaspor’u yenerlerse fark 7 puana inecek.

Fenerbahçe, Eskişehir’deki uyarıyı ciddiye alırsa durumu düzeltebilir. Aksi takdirde yeni puan kayıplarının yaşanması sürpriz olmayacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..