Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’ye Gençlerbirliği Darbesi

Fenerbahçe’ye Gençlerbirliği Darbesi
 

 

Geçen haftada derbide Galatasaray’ı mağlup ederek zirveye ortak olan Fenerbahçe, oldukça etkisiz bir futbol ortaya koyduğu Gençlerbirliği deplasmanında 2-1 mağlup olarak lider Beşiktaş’ın dört puan gerisine düştü.

İlk yarıda oldukça sıkıcı bir maç izledik. Fakat Petrovic’in mükemmel golü bizleri kendimize getirdi. Bu golden sonra da Fenerbahçe beklenen reaksiyonu gösteremedi.

İkinci yarıya Fenerbahçe’nin daha hareketli başlayacağını bekliyordum. Ancak sarı- lacivertliler, sanki mağlup değillermiş gibi oynamaya devam ettiler.

Alper’in girmesinden sonra biraz hareketlenen Fenerbahçe, Caner’in güzel ortasında Mehmet Topal’ın attığı kafa golüyle beraberliği yakaladı.

Fenerbahçe, ikinci golü aradı ama yine de oyunun hakimiyetini aline alamadı. Son dakikalarda Bruno Alves’in bomboş pozisyonda kornere gönderdiği topla başlayan hatalar zinciri, El Kabir’in golüyle sonuçlandı.

Bundan sonraki dakikalarda Fenerbahçe, beraberlik için uygun pozisyonlar yakalasa da bunlardan faydalanamadı ve Ankara’da çok önemli üç puan bıraktı.

Fenerbahçe, önceki haftalarda da kötüydü. Galatasaray maçı, kendine özgü bir şartlanmayla farklı geçti. Ancak, görünen o ki, Fenerbahçe’nin bütün enerjisi, heyecanı Galatasaray maçı ile sona ermiş. Gençlerbirliği karşısındaki Fenerbahçeli futbolcular resmen ruhtan yoksun bir görüntü sergilediler. Sahada yürüdüler.

İsmail Kartal, kanımca çok yanlış yapıyor. Fenerbahçe’nin kötü oynaması yeni değil. Galatasaray maçını, istisna olarak düşünmek gerekiyor. Fenerbahçe’nin kötü oynamasının temel nedenlerinden biri formsuz futbolcularda ısrar edilmesi. Bunun en güzel örneği Emenike. Emenike bu haliyle ilk on bir oynayamaz. Formayı hak eden futbolcu Alper. Galatasaray maçında da Alper girdikten sonra işler değişti.

Aynı şekilde Sow da çok formsuz. Belki Webo ile maça başlansa daha iyi olur.

Diğer yandan Fenerbahçe, orta alanda Mehmet Topal, Emre, Meireles üçlüsü ile oynarken daha başarılı sonuçlar alıyordu. Yani Fenerbahçe, Diego’lu 4-2-3-1’i oynayamıyor. Görünen bu.

İşte bütün bunlar kanımca kötü oyunda ve skorlarda etkili. İsmail Kartal, denge gözetmeyi bırakmalı ve formayı hak edene vermeli. Formsuz futbolcularda ısrar ederse kötü sonuçlar gelmeye devam eder.

Kazananı unutmayalım. Gençlerbirliği, Mesut Bakkal’ın gelişiyle birlikte farklı bir görüntü sergilemeye başladı. Devre arasında transfer edilen yabancı futbolcular müthiş. İlhan Cavcav yine turnayı gözünden vurmuş. Özellikle El Kabir çok iyi bir futbolcu. Hem Mehmet Topal, hem de Caner, O’nu durdurabilmek için arka arkaya sarı kart gördüler.

Tosic müthiş bindirmeler yaptı. Orta alanda Doğa’yı beğendim. Özetle kırmızı- siyahlılar çok iyi bir takım olmuşlar. Ligimizde böyle kaliteli takımlara ihtiyaç var.

Gençlerbirliği’ni bu galibiyetten dolayı kutluyorum. Fenerbahçe’nin ise İsmail Kartal bu anlayışla devam ederse yeni kayıplar yaşamasının sürpriz olmayacağını yeniden hatırlatmak istiyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..