Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’ye Konya Darbesi

Beşiktaş’ın geçen haftaki Kasımpaşa mağlubiyeti sonrasında bir avantaj yakalayan Fenerbahçe, oyun sistemi kendisine çok benzeyen Torku Konyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Esasen dediğim gibi iki takımın oyun sistemlerinin birbirlerine çok benzemesi ve Torku Konyaspor’un gözle görülen çıkışı maçın sonucu hakkında tahmin yapmayı zorlaştırıyordu. Ancak, Fenerbahçe adına alıştığımız bir olay yine gerçekleşti ve Pereira’nın hatalı müdahaleleri Fenerbahçe’ye yine üç puana mal oldu.

Fenerbahçe beklerinin her fırsatta ileri çıktıklarını iyi bilen Aykut Kocaman, oyun planını beklerin arkasına atılacak toplarla gol bulmak üzerine kurmuştu. Nitekim daha maçın başında bu planı tuttu ve ofsayt kokan bir golle de olsa 1-0 öne geçmeyi başardı.

Bundan sonra orta alanda kalabalık durup Fenerbahçe’ye oynayacak alan bırakmayan yeşil- beyazlılar, taktiksel bir şekilde sert oynayarak sarı- lacivertli futbolcuları yıldırmaya çalıştılar. Cüneyt Çakır, yine maçı yönetmek yerine idare etmeye çalıştığı için bu sertliklere göz yumdu ve işler Konyaspor’un istediği gibi gitti. Esasen henüz 18.dakikada Konyasporlu Ömer Ali Şahiner ile atışan ve rakip oyuncuya topla fiziki temasta da bulunan Pereira’nın tribüne gönderilmesi, 20.dakikada da Fernandao’ya tekme atan Ömer Ali Şahiner’in kırmızı kartla oyun dışı kalması gerekiyordu.

Fenerbahçe, ilk yarının sonuna doğru Torku Konyaspor’u kendi silahıyla vurdu. Sağ bekin arkasına atılan topu Volkan Şen, Fernandao’ya gönderdi ve skor 1-1 oldu.

Pereira’nın ikinci yarıya Hasan Ali yerine Caner ile başlaması gerekiyordu. Eğer böyle olsaydı sol kanat daha iyi işler ve daha fazla kenar ortası gelebilirdi. Zaten Nani, diğer kanatta hiçbir şey yapmıyordu.

Fenerbahçe bu değişikliği yapmasa da ikinci yarıya çok hızlı başladı ve 10, 15 dakika rakibini adeta boğdu. Fakat 62.dakikada yine devreye Pereira girdi ve takımın canına okudu. Önce Diego’yu çıkartıp Ozan’ı oyuna alarak Konyaspor’un biraz rahatlamasını sağladı. Ardından da sahada yürüyen Nani yerine canını dişine takıp mücadele eden Volkan Şen’i oyundan çıkartarak rakip takımı iyice rahatlattı. Son bölümde köşede Caner’in hazırlandığını görünce belki Pereira’nın aklı başına gelir ve Nani- Caner değişikliği yapıp, Alper’i sağa, Caner’i sol öne çeker diye düşündüm. Oysa Pereira 1-1 giden maçta Caner’i sol bek Hasan Ali’nin yerine aldı. Nani de sağda yürümeye devam etti.

Pereira’nın müdahaleleriyle gerileyen Fenerbahçe 85.dakikada ikinci golü de kalesinde görünce yenilmekten kurtulmadı.

Özetle, bu sezon birkaç maç dışında alıştığımız bir Pereira klasiği daha izledik. Geçen hafta kendi sahasında korkak oyun planı ile iki puan kaybeden Fenerbahçe, bu hafta da yine oyunu doğru okuyamayan ve yanlış değişiklikler yapan teknik direktörünün büyük etkisiyle üç puan daha kaybetti.

Ligin en iyi kadrosuna sahip olduğunu her zaman belirttiğim Fenerbahçe’de Pereira’nın bu kadroyu doğru kullanamayışını hayretle izlemeye devam ediyoruz. İnsan ister istemez, geçen sene benzer hataları yaptığı için eleştirdiğimiz fakat bu seneye göre çok daha kısıtlı bir kadroyla son ana kadar şampiyonluk mücadelesi veren İsmail Kartal’ın ne günahı vardı demeden edemiyor!

Beşiktaş da, Fenerbahçe de son zamanlarda birbirlerine ikram yapıyorlar. Son ikramı Fenerbahçe yaptı. Bu sonuçla Bursaspor maçı Beşiktaş için daha da önem kazandı. Ayrıca Fenerbahçe hafta içerisinde favori olsa da bir derbi oynayacak. Eğer Beşiktaş da bu hafta ikram yapmazsa Fenerbahçe’nin işi iyice zorlaşır.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..