Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'ye yabancı antranör yarıyor

Fenerbahçe'ye yabancı antranör yarıyor
 

Bir araştırma yaptım.

Fenerbahçe 17 şampiyonluğun 16’sını yabancı antranörle almış. Bir tek Mustafa denizli feneri şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör. O dönemde Aziz yıldırımın hatası: Mustafa Denizli'yi ikinci senesinin ilk yarısnda yollamasıydı. Fenerin Beşiktaş ile yapacağı maç vardı. Beşiktaşla yapacağı maça Lorant ile gitmek başka olur, Denizli ile gitmek bambaşka olurdu Denizli dahil herkes Lorantt’an daha iydir. O sene antrönör gönderilmeseydi fenerbahçe yine şampiyondu.

Diğer yabancı hocalar feneri şampiyon yaparken daha çok Yugoslavya, Macaristan, Brezilya, Almanya, ülkelerinden gelen hocalar fenerde başarılı olmuş.

Yugoslav molnor ile 5 kupa alınmış mesela. Brezilaylı Didi ile o sene 2 sene arka arkaya şampiyon olup, onun yanına da Cumhurbaşkanlığı kupalarını da koyarsak toplam 20 küsür kupa alınmış. Bizi İngiliz antranör Oscar Hold şampiyon yapmış. 1988 yılında Todor veselonoviç zamanında 103 gol atıp 90 puan toplandı.Guiness rekorlar kitabına girdi fenerbahçe. Brezilyayı Dünya kupası şampiyonu yapan ve geldiğinde çok ilgi gören Carlos Alberto Parreria da feneri şampiyon yapmış. O dönemdeki Trabzonla oynanan şampiyonluk maçı unutulmaz. O maçı 2-1 kazandık Trabzonda.

Alman antrönör daumla 2 sene şampiyonluk yaşadık. İstikrar o dönemde geldi. Antranör kıyımından istikrarı seçilen bir dönem oldu.

Zicolu fenerbahçe 100.yılında şampiyon oldu. 28 ülkeden canlı yayınlanan süper kupayı alıp, avrupanın en gözde liginde , dünya kupasının da önüne geçmiş şampiyonlar liginde çeyrek final oynattı.( inşallah daha da gider)

İşin özü: Fenerbahçe’ye yabancı hocalar yarıyor. Fenerin en iyi hocaları. Molnar, Didi, Parreria, Daum.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..