Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe yedekleri tat vermedi (Fenerbahçe 1-0 Pendikspor)

Fenerbahçe yedekleri tat vermedi (Fenerbahçe 1-0 Pendikspor)
 

Fenerbahçe'nin yedek oyuncularından kurulu kadrosu; Türkiye Kupası 4. tur maçında Pendikspor'u 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Kaba tabirle;13 yıllık anlamsız geyik muhabbetine de son verdi.

Fenerbahçe: Serkan, Orhan, Serdar, Egemen, Özgür, Salih, Selçuk, Sezer, Mehmet Topuz (Recep Niyaz), Krasic (Hasan Ali), Semih

Öncelikle; ne kadar espri konusu olursa olsun, bu maçın sonucundan ziyade merak edilen, takımın yedek kulübesinin kalifiye olup olmadığının provası niteliğinde bir karşılaşma oluşuydu. Yoksa Fenerbahçe'nin, 13 yıl önce elendiği 2.lig takımından rövanş alacağı düşüncesi samimiyetten uzak bir yaklaşım.

Geçmişte; büyük takımlarımızın elendiği/yenildiği alt lig takımlarına bakacak olursak, bu konuda birbirlerinden aşağı kalır yanlarının olmadığı ve futbolun da her sonuca açık bir oyun olduğu gerçeğiyle; bu tür bir kıyaslamanın da, anlamsız bir iddialaşmadan öte gitmeyeceği düşüncesiyle; asıl yapmamız gereken şeye dönelim. Yedek oyuncuların bu akşam ki performansına...

Fenerbahçe'nin ilk onbirde şans bulamayan yedekleri ile genç oyuncuları, bu akşam Pendikspor karşısında, takım olarak iyi bir oyun ortaya koyamadılar. Maçın genelinde topa hakim olma yüzdeleri aksini söylesede, takımın bu süreyi efektif kullandığı söylenemez.

Sahada bulunan onbirin, beraber oynama alışkanlıklarının da olmadığını gözardı etmeden; maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar Serdar-Egemen ikilisi oldukça uyumsuzdu. Özellikle ilk 15 dakikada rakibe 3 net pozisyon verildi, bunlardan biri yakın mesafeden direkten döndü.

Sağ ve sol bekler, ileriye top taşıyamadılar. Özgür Çek iyiniyetli ve azimli görünse de maç boyunca etkili bindirme yapamadı. Orhan Şam ise taşıdığı formanın kalitesinden çok çok uzak. Takımdan gönderilen genç oyuncu Okan Alkan'ı, bu akşam gözlerim çok aradı.

Ön liberoda Salih Uçan, 90 dakika boyunca sahanın en tecrübelisi gibi haddini bilerek oynadı. Bir çok pozisyonda rakip atakları kesti, topa ayağını sokmaktan çekinmedi. Defansın önünde güven verdi. Selçuk ile birlikte görevini layıkıyla yerine getirdi.

Krasic ve Mehmet Topuz oynadıkları süre boyunca izleyenleri resmen uyuttular. İleride yalnız kalan Semih'e destek olamadılar. Haliyle takım olarak, gol dışında önemli bir atak geliştirilemedi.

Sezer Öztürk; takımın son haftalardaki etkili ismi. Yedek kulübesinden gelip, maça etki eden gelecek vaadeden yetenek. Bu akşam ne yaptı diye sorgulayacak olursak; ilk yarının bitmesine saniyeler kala, maçın tek golünü atarak, takımın devre arasına önde girmesini sağladı. Biri duran toptan, iki şutu direkten döndü.

Ancak, maç içersinde takım oyunundan oldukça uzaktı. Bu akşam; egosu, oynadığı oyunun önüne geçti. Oynadığı bölge itibariyle, asiste daha yakın olması gerekirken, müsait durumdaki takım arkadaşlarına pas atmak yerine, topu, sakız gibi eveleyip geveledi, çok sayıda pozisyon öldürdü.

İlk yarıda yapmış olduğu hatalarını ikinci yarıda da tekrar ettiğine göre, soyunma odasında gerekli uyarıların kendisine yapılmadığı aşikar. Bu takıma katkısının büyük olacağı umudumuzu korumakla birlikte, Sezer'in, takımı oyundan düşüren bu tür davranışlardan en kısa sürede uzaklaşması gerekli. Aksi takdirde kendini geliştiremeden piyasa oyuncuları arasında kaybolup gider.

Son olarak, devre arası transfer döneminde, Fenerbahçe'nin lig ve Avrupa temposu için 1-2 direkt oyuncu transferine ihtiyacı bulunmakta iken, yedek kulübesine de müdahale edilmesi şart görünüyor.

Yılbaşından sonra bizi bekleyen zorlu maç takviminde, ihtiyaç duyulduğunda, vasatı aşamayan bu oyunculardan hangi birinden medet umulabilecek?..

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..