Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe yener: 4-2

Fenerbahçe yener: 4-2
 

Takımım FENERBAHÇE dün akşam Süper Ligin 27. Haftasında Sivasspor karşısında ilk yarıyı (2-1) yenik kapattıktan sonra ikinci yarıda attığı (3) golle karşılaşmadan (4-2) galip ayrılmış bulunuyor.

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan bu zorlu karşılaşmada Fenerbahçeli Emre Belözoğlu 4. ve 73. dakikalarda Alex de Souza ise 65. ve 67. dakikalarda toplam dört gol atarak Fenerbahçelileri coşturmuşlardır. Fenerbahçeli Kaleci Volkan Demirel ise yine gönüllerdeki tahtını korumuş. Sivassporlu Kıvanç Karakaş 16. dakikada Rajnoch 43. dakikada gollerini atmışlar.

'Sarı-lacivertliler ulaştıkları bu galibiyetle, lig tarihinde 3001. puanını alan ilk takım olarak bir ilke de imza atmış oldu.' (Alıntıdır).

İşte FENERBAHÇE bu! Yener de yenilir de. Hiç belli olmaz. Kimi takımlar gibi o da kimi şike, takım kayırma  ya da rüşvet düşkünlerince yanıltılmış olabilir. Bu konuda hangi takım ‘çok temiz’ olabilir ki?

Teknik Takip içerikli kul yapısı adalet arayışı hayırlara vesile olsun

Bilindiği gibi Teknik Takip adlı resmi ya da gayri resmi izleme olayları 1990'lardan beri kimi siyasi ve adli talimatlar ile gerçekleştirildiğine göre bilindiği gibi ADALETİN TERAZİSİ bu konuda da eşitlikçi değildir. Olamaz da. Çünkü ADALET adlı sarmal da bir araba gibi ‘kul’ yapısıdır. Gün gelir tökezler, gün gelir zor çalışır! Kimi durumlarda ise durduk yerde çalışıyor olsa bile yola çıkıldığında bozulabilir mübarek. Kim bilir gün gelir bazı kötü mühendisler ile bazı kötü müteahhitlerin kimi işlerinde olduğu gibi bir deprem ile yerle bir olur. Bütün sorun 'denetim' adlı bilmecede düğümleniyor.  Yoksa kime ne değil mi? Kim kime her şey gün gibi ortada iken göz göre  göre ‘kaşıyın altında gözün var!’ diyebilir. Bir de hiç 'ateş olmayan yerden duman' çıkar mı efendim?

Hayvanlar Çiftliği'ndan Büyük Kardeş'e uzanan gerçekçilik düşleri

Bilindiği gibi aylardan beri Fenerbahçe kapsamındaki Şike Soruşturması devam ediyor. Umarım 'adalet' tecelli edecektir. Teknik Takip sonucu ortyaya çıkan bu durum adaletin kılı kırk yaran titizliği içinde bakalım nasıl çözülecek. Biliyoruz ki Teknik Takip'ten artık kimse kaçamıyor. Amerikalı anti komünist George Orwell'in 'Big Brother' adlı devi hizmette sınır tanımıyor. Her şey gizli gizli ilerliyor olsa da bir yerlerde bir şeyler patlak veri veriyor efendim. O zaman da şenlik başlıyor, kaba deyişle.

İşte bu süreçte hangi 'baba yiğit' çıkıp da her yurttaş ve dahi ‘bizden’ olsun ya da olmasın her bir kuruluş ‘teknik takiptedir’ diyebiliyor ALMANYA CUMHURİYETİ gibi!? Ben ne duydum ne de gördüm bu tür bir açıklamayı. Oysa ‘adalet’, ‘terörü önlemek’, 'kara para çarkını tıkamak’, 'faili meçhulleri açıkğa çıkartmak', 'her türlü şeffaflığı sağlamak' ve ‘şantajları önlemek’ için hukuk içerisinde kalınmak şartı ile Teknik Takip olsa n e olur olmasa n e olur, değil mi efendim. yeter ki her kes için eşitlikçi, her türlü adalet sağlansın, bir düş de olsa.

Fenerbahçe için şans dönebilir artık

Yeniden futbola dönecek olursak: ‘Fenerbahçe bu galibiyetle puanını (54) yaparak lider Galatasaray ile aradaki farkı (6) puana indirdi. Sivasspor ise (42) puanda ve 6. sırada kaldı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Sivasspor da Başkent'te Gençlerbirliği'ne konuk olacak.’ (hürriyet’ten alıntıdır.) Ne yazık ki her iki büyük takım arasında Galatasaray lehin kazanılmış bulunan  (32) avaraj ile Fenerbahçe’nin (18)’lik avarajı pek de kolay kapanamayabilir. (4-2)'lik bu başarıdan sonra Fenerbahçe'nin şansı dönmüştür diyorum kendi adıma. Umarım takım hiç bir yılgınlığa düşmeden önümüzdeki bütün maçlarda üstün başarılar gösterecektir.

Yine de ‘top yuvarlaktır’ bir gün 'şu kötü şans’ döner diyerek Fenerbahçe şampiyon olsun isterim...

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..