Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'yi bitirenler! Daum+Guiza+Bilica

Fenerbahçe'yi bitirenler! Daum+Guiza+Bilica
 

Yer Şükrü Saraçoğlu Stadyumu…

Sahada Fenerbahçe ve Bursa sporlu futbolcular… Takıma verilen destek harika…

Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe evinde, Bursaspor'a 2-0 öne geçtiği maçın 90+1. dakikasında yediği golle 3-2 mağlup oldu.

Şükrü Saracoğlu Stadındaki maçın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin golleri 5. dakikada Alex ve 21. dakikada Santos'tan gelirken, Bursaspor'un golleri 26. dakikada Batalla ve 84 ile 90+1. dakikada Ozan İpek'ten geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 45 puanda kalırken, Bursaspor puanını 43'e yükseltti.

Evet, gelelim Fenerbahçe’nin bittiği anın görüntülerine.

Fenerbahçe ligin ikinci yarısına fırtına gibi girmiş, Denizli’yi 3-1, deplasmanda Sivas’ı 5-1, Bursa’yı kupanın ilk ayağında 3-0 yenmiş, tüm rakiplerin yüreğine bir korku salmıştı.

Ligde ve kupada fırtına gibi esen Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı Diyarbakır maçı ile birden bire durmuş, maç 1–1 bitmiş. Arkasından kupanın ikinci ayağında Bursa’ya 3-1 yenilerek, kupada yarı finale zer zor çıkmış, ardından Manisa’da oynanan maçta son dakikada beraberliği kurtarmışsın (2-2) sonra Lille ile deplasmanda karşılaşıp yine 2-1 yenilmişsin. Bu maçın en fazla eleştirilen oyuncusu kim? Guiza! Ve tabi birde teknik direktör Daum!

Bu gün oynanan lig maçında sahaya nasıl bir takım sürüleceği merakla beklenirken, spor programlarında yapılan kadrolara baktığımızda, Guiza’nın yerine Semih hep ilk 11 de kendine yer buluyordu. Ancak Daum ‘inadım inat, adım kel Murat’ misali, yine Guiza’yı ilk 11 de sahaya sürüyor. Takım oyuna harika başlayıp, ilk 20 dakikada durumu 2-0 yapıyor. Bu arada, Guiza yine abuk sabuk goller kaçırıyor. Bu kaçan goller, seyirciyi Guiza’nın aleyhine çeviriyor ve yuhalamaya başlıyor. Daum önce Guizayı, sonra Fenerbahçe’yi bitiriyor ve en sonunda da kendisini bitirerek, Fenerbahçe büyük zarar veriyor.

Kaç haftadan beri kötü gidişe, ne yönetim katından nede sportif direktörlük makamından(!) her hangi bir müdahale gelmeyince, Daum istediği gibi at oynatıyor. Geride Bilica, ileride Guiza Fenerbahçe’nin altına dinamit koyarken, yarım pozisyon bulan Bursa spor Fenerbahçe’ye 3 gol atabiliyor.

Yönetim bu takıma el koymazsa, bırakın 3 yıl şampiyon olmayı, ligi ilk beşte bitirmesi bile zora girer. Kulübede duran Bekir gibi bir oyuncu neden Bilica’nın yerine oynatılmaz? Selçuk neden Baroni ile arada bir yer değiştirmez? Semih saha kenarında dururken, hangi mantıkla Guiza sahaya sürülür?

Netice itibarı ile Fenerbahçe stop(!) etmiştir.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..