Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'yi durdurmak için bir kırmızı yetmedi!

Fenerbahçe'yi durdurmak için bir kırmızı yetmedi!
 

Yer Saraçoğlu Stadyumu, Fenerbahçe’nin rakibi Karabükspor…

Karabükspor maça fırtına gibi başlayıp, daha ikinci dakikada kaleci ile karşı karşıya kalıp golü atamıyor. Ardından karşılıklı atakları izlerken, birden kimse ne olduğunu anlayamadan, maçın hakemi Alex’e kırmızı kart gösterip oyundan atıyor. Fenerbahçeli futbolcular haklı olarak hakeme tepki gösteriyorlar.

Alex’in atılmasına neden olan dirsek olayını tekrar tekrar izlememize rağmen, her hangi bir dirsek atmanın olmadığı, oyuncunun Alex’in dirseğine çarptığı açıkça görülüyor. Yani Alex dirseğini vurmak için savurmuyor.

Evet, Spor Toto Süper Lig'in yenilgisiz lideri Fenerbahçe, Karabükspor karşısında 6. dakikada Alex'in gördüğü kırmızı kart ile kâbus yaşayacağı düşünülürken, 17. dakikada Bienvenu'nun golü ve gollük pozisyonla ile takım olduğunu herkese gösterdi.

Bence ilk yarının sonu en azından 3-0 olmalıydı! Fenerbahçeli futbolcuların biraz beceriksizliği ve hakemin anlamsız düdükleri maçta farkın açılmasını önledi.

Gelelim maçın hakemine; Maçları takip edenler bilir, bu hakem Denizlispor-Fenerbahçe maçında Deivid’in 35 metreden attığı ve bir metre kale çizgisini geçen topa gol değil demişti!

İşte o hakem; Aytekin Durmaz…

Daha maçın 6. dakikasında Alex’e gösterdiği kırmızı kartla, neye, kime hizmet etmeye çalıştığını açıkça gösterdi. Bu kartın dışında birçok kararı tartışıldı.

Herkes Emre’ye göstermediği kartları konuşurken, hiç kimse ceza sahası içinde Mehmet Topuz’a iki oyuncunun vole atarken gösterdiği tabanı, kaleci ile karşı karşıya gelecek olan Caner’in kafasına savrulan tekmeyi, kaleci ile karşı karşıya kalan Bienvenu’nun pozisyonunu es geçip daha önceki faul pozisyonuna düdük çalarak, avantaj kuralını niye oynatmadığını, Karabükspor kalecisine verilen geri pas pozisyonunu konuşmuyor.

Varsa yoksa Emre Belözoğlu…

Maç sonrası tüm yorumları izlemeye çalıştım Telegol programında Ziya Şengül ile Kaya Çilingiroğlu’ndan başkası, Alex’in pozisyonuna kırmızı kart demedi. Özellikle Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gibi otoriteler, bırakın kırmızıyı, sarı kart bile gösterilmemesi gerektiği üzerinde durdular.

Ligin 9 maçlık bölümü, çeşitli entrikalarla geçti! Fenerbahçe hala yenilmedi ve ligin yenilgisiz lideri! Şimdi şike ve teşvik soruşturmasını yürütenlere sormak lazım, Fenerbahçe’nin bu seneki maçlarının sonucunu da biliyor muydunuz?

Onca entrikaya, hakem hatasına rağmen, hakkında çıkartılan dedikodulara aldırmadan, takım olarak yoluna devam eden Fenerbahçe’yi haksız yere eksik bırakan hakemler bile durduramıyor! Bu hakemlere görevini bıraktırmak gerekiyor! Niye Fenerbahçe’nin önünü kesmediler diye!..

Geçen hafta Galatasaray-Gaziantepspor maçı sonrası, televizyon kanallarını dolaşıp, maçın hakemi Abdullah Yılmaz’ı yerden yere vuran Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, dün maç sonunda piyasalarda görünmedi.

Şimdi buradan sormak lazım; maçta hata Galatasaray aleyhine yapılırsa, toplu hücum, Fenerbahçe’ye yapılırsa, Federasyon Başkanı dâhil herkes sus pus…

Bu nasıl bir adalet anlayışı?

Neye benziyor biliyor musunuz? Habur’da kurulan Çadır Mahkemeleri ve Silivri yargılamalarına…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..