Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe yönetiminden Galatasaray'a 7 soru...

Fenerbahçe yönetiminden Galatasaray'a 7 soru...
 

Bunun böyle olacağı, işin bu safhaya geleceği ta başından belliydi…

Fenerbahçe yönetimi, kendilerini hedef alan Galatasaray başkanına hesap sordu... 

FENERBAHÇE, “Fenerbahçe’ye devletten yardım bizim üç katımız. Irkçılık bizim sahamızda olsa o kişileri stada sokmazdım. Fenerbahçe’nin o taraftarlarla basın toplantısı yapması talihsizlikti” diyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’a öyle bir yanıt verdi ki...

Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinden yer alan açıklamalar şöyle: 

“Şu anda Galatasaray Başkanlık makamında bulunan şahsın iddialarına cevabımız ve tavsiyemiz... Fenerbahçe hakkında açıklama ve beyanlarda bulunmadan önce kendileri ile ilgili şu hususların açıklanması ve kamuoyunun aydınlatılmasını kendilerinden bir kez daha talep ediyoruz.

* Galatasaray son 10 yıllık dönemde devletimize ne kadar vergi ödemesinde bulunmuştur? Galatasaray tarafından yapılan transferler ve menajerlik ücretleri resmi makamlara hangi tutarlar üzerinden bildirilmiş ve bu tutarların ne kadarı vergilendirilmiştir?

* SPK işlemleri tahtında Galatasaray Kulübü’nün yapmış olduğu sermaye artışında kulübe sağlanan gelir ne kadardır? Bu işlemlerin hukuka uygunluğu konusundaki kulüp açıklamalarının aksine bu işlemler hakkında açılan herhangi bir soruşturma ve yargılama var mıdır? Yine bu işlemler tahtında hakkında soruşturma yapılan ya da yargılanmak durumunda olan kamu görevlileri olmuş mudur?

* Stat inşaatı konusunda Galatasaray’ın öz kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Yapılmışsa tutarı nedir? Ve isim hakkı karşılığında kulübe sağlanan ekonomik imkânlar nelerdir? Ayrıca bu stat ile ilgili Galatasaray ne kadar kira ödemiş ve ödemektedir? Bununla birlikte bu stat ile ilgili Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşmada herhangi bir kira ödeme maddesi var mıdır? Eğer var ise bu madde hangi tarihte ve hangi şartlarda bu sözleşmeye eklenmiştir?

* Ali Sami Yen Stadı ile ilgili Galatasaray ve GSGM ile yapılmış sözleşme vak’i temerrüt sebebi ile iptal edilmiş midir? Bu iptal ile uğranılan kamu zararı nedir ve bu kamu zararı ile ilgili açılan dava veya davalar mevcut mudur?

* Yine aynı sözleşme içinde yer aldığı üzere Galatasaray tarafından yapım taahhüdünde bulunulan 15 bin kişilik yapılmış bir stat var mıdır? Ya da stat yapımının akıbeti ne olmuştur?

* Önce ısrarla ve sürekli olarak sorduğumuz bu soruları kamuoyuna açıklamaktan kaçınanların Fenerbahçe’ye soru sormak ve F.Bahçe’nin adını zikretmek gibi bir hakları yoktur.”

* Sırf Fenerbahçe’ye zarar vermek uğruna Türkiye’nin ırkçılıkla suçlanmasını dahi içine sindiren bu zihniyetin en çarpıcı zaafı kendilerini tanımamaları ve tanıtmamalarıdır. Söz konusu kulübe tavsiyemiz bir haftadır Türkiye Cumhuriyeti ve Türk insanı hakkında Fenerbahçe üzerinden ırkçı söylemler yapmak yerine, öncelikle dönüp arşivlerine bir göz atmalarıdır.14.10.2000’de oynanan Galatasaray-Siirt müsabakasında “Sen zavallı kara köle, eğil efendinin önünde saygıyla” pankartı kime karşı açılmıştır? Ya da 27.01.2009’da oynanan Galatasaray-Sivas maçında Balili’ye yönelik ırkçı söylemler nelerdir? Bu iki eylem Türk Spor tarihinin arşivlerinde birer leke olarak dururken Türkiye Cumhuriyeti’ne reva görülen bu yakıştırmalar ülkemize ve sporumuza yapılan en büyük haksızlıktır.

* Galatasaray-Trabzonspor müsabakası sırası ve sonrasında spor kamuoyunu yakından ilgilendiren ve kulübümüzü hedef alan birtakım olaylar yaşanmış ve bazı kulüp başkanları tarafından yine kulübümüze yönelik bir takım açıklamalarda bulunulmuştur.

* Öncelikle belirtmek isteriz ki, bu müsabaka: sporda şiddet ve gerilim ortamının kim ve kimler tarafından yaratılıp, kurgulandığını ve bu ortamlardan kimlerin beslendiğini açıkça ortaya koymuştur.

Müsabaka sırası ve sonrasında yer alan pankart, mesaj ve açıklamaların yegane hedefi Fenerbaha özelinde 22 Mayıs’ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali ve bu finali provoke etme odaklıdır.

* Fenerbahçe’nin devletten 3 kat fazla yardım aldığını zikreden şahsın bu konudaki bilgi ve belgelerini derhal ve hemen kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Bununla birlikte F.Bahçe’nin sadece bu konu ile sınırlı kalmayarak devletimizle bugüne kadar yaptığı tüm ekonomik ilişkileri kamuoyunun bilgisine belgelerle sunacağımızı aynı şekilde bu iddialarda bulunanlarında bu bilgi ve belgeleri sunmalarını sabırsızlıkla talep ediyoruz.

* Şampiyonluk konuşmalarını dahi Fenerbahçe üzerine kuran bu tahrikkar düşüncenin gerek arşivlerinde ve gerekse bugünlerinde dahi taraf oldukları ölümlü şiddet olaylarına rağmen, halen konuşup açıklama yapabiliyor olmaları hem şaşırtıcı hem de düşündürücüdür.”

* 3 Temmuz paydaşlarının birbirlerini kutlarken dahi Fenerbahçe ile kin ve nefret tohumlarını ekme konusundaki ittifakları bizlere hiç de yabancı değildir. Bu altyapısız ve suni birlikteliğin, ortak eylemlerin ve pankartların ortaya koyduğu tek bir gerçek vardır ki, o da Fenerbahçe’nin Türkiye’nin ‘TEK BÜYÜĞÜ’ olduğu gerçeğidir.”

Galatasaray’ın bu sorulara cevap verebileceğini sanmıyorum. Çünkü hepsi belgeli ve ispatlanmış gerçekler.

Bunun anlamı şudur: Eğer birini suçlayacaksan, önce aynaya ve kendi geçmişine bir bak! Aynada nasıl göründüğünü çözememişsen, geçmişini bir karıştır! Eğer yine kendini tanıyamıyorsan, o zaman yakın çevrendekilere bir sor!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..