Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe yüzde 66 şampiyon

Fenerbahçe yüzde 66 şampiyon
 

Futbolun iki türlü hesabı vardır, biri kağıt üzerindedir, diğeri sahadadır. Kağıt üzerinde hesap yapılınca eşit şansa sahip üç olasılık vardır. Sahada yapılan hesap eşit olmayan üç olasılıklıdır. 

Ortada iki maçın sonucuna göre bir hesap varsa kağıt üzerinde 9 olasılık bulunur. Her maçın üç olasılığından hesaplanmış 9 olasılık. 

Biraz sonra başlayacak Sıvassspor-Fenerbahçe ve Karabükspor-Trabzonspor maçları da bu 9 olasılıktan biriyle sonuçlanacak. 

Fenerbahçe ve Trabzonspor son haftaya eşit puanda girdiler ancak sıralama ikili averaja göre belirleniyor ve Fenerbahçe ikili averajda önde bulunuyor. Gerçi genel averaj da olsa orada da Fenerbahçe oldukça farklı önde… 

İki maçın 9 olasılığının 3’ü Fenerbahçe’nin kazandığı sonuçlar, diğer 3’ü Trabzonspor’un yenildiği durumlar. Bir kesişimi sayınca buradaki 5 olasılık Fenerbahçe’yi şampiyon yapıyor. İki takımında berabere kaldığı durum da Fenerbahçe’yi şampiyonluğa taşırken geriye kalan 3 durum, yani Fenerbahçe’nin yenildiği durumda Trabzonspor’un puan aldığı 2 sonuç, ve Fenerbahçe’nin berabere kalıp, Trabzonspor’un kazandığı durum… 

Yani kağıt üzerindeki 9 olasılık’tan 6’sı Fenerbahçe’yi 3’ü Trabzonspor’u şampiyon yapıyor. Yüzde 66 Fenerbahçe, yüzde 33 Trabzonspor şampiyon… Bu yarışta geri kalan hangisi olursa ona yazık olacak. 

Bir Fenerbahçeli olarak gönlüm Fenerbahçe’nin şampiyon olmasında, ama iyi olan kazansın… 

Ankara, 22 Mayıs 2011 Saat 20:00 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..