Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Zorlandı

Fenerbahçe Zorlandı
 

Fotoğraf http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=48326 adresinden alınmıştır.


Fenerbahçe’nin Sivasspor karşısına çıkarken bazı sıkıntıları vardı. Öncelikle Nani ve Fernandao gibi yıldızları yoktu. Alper Potuk sakattı. Düşünün, kulübede tek bir forvet bile yoktu. Bu da transfer politikasındaki yanlışlığı açıkça gözler önüne seriyordu.

Üstelik Beşiktaş bir gün önce kazanmıştı. Bu da Fenerbahçe için bir baskı unsuruydu.

Sarı- lacivertliler, bu kazanma mecburiyetinin de etkisiyle maça çok hızlı başladılar ve bu tempoyu uzun süre devam ettirdiler.

Sivasspor’un kadro yapısı ve Okan Buruk’un bazı tercihlerinin de etkisiyle maç resmen tek kaleye döndü. Öncelikle kırmızı- beyazlılar sahaya santraforsuz çıktılar. Görünüşte santraforda Eneramo vardı ama hayaletten farkı yoktu. Kaleci Setkus tam bir bombaydı. Zaten yediği iki golde de büyük hatası vardı. Öte yandan Erkan Kaş’dan sol bek yaratma ısrarı, üstelik Ziya oyuna girdikten sonra bile bu ısrarda devam etmek çok anlamsızdı. Bunlara bir de sahadaki Sivassporlu futbolcuların formsuzluğu eklenince daha karşılaşmanın başında maçın tek favorisinin Fenerbahçe olduğu anlaşıldı.

Gerçekten de sarı- lacivertliler, başlama düdüğüyle birlikte oyunu rakip sahaya yıktılar. Özellikle de kendi sağ kanatlarını Gökhan Gönül ve Markoviç ile mükemmel kullandılar. Fırtına misali futbollarını da golle süslemeyi başardılar.

Diego’nun sakatlanıp çıkmasından sonra oyuna giren Ozan Tufan, etkili bir performans gösteremedi. Buna rağmen Fenerbahçe maçın tek hakimi olmaya devam etti. Konuk takımın ileri çıkma teşebbüsleri ise gecenin başarılı ismi Kjaer tarafından daha orta sahada engellendi.

Fakat ilk yarının sonuna doğru orta alandaki sıkıntılar, Van Persie’nin iyi toplar alamaması ve bence düşük performansı, son vuruş beceriksizlikleri farkın artmasını engellediği gibi Sivasspor’un oyunda kalmasını sağladı. Nitekim kırmızı- beyazlılar Fenerbahçe kalesine geldikleri ilk pozisyonda beraberlik golünü buldular.

Kısaca oyunu tamamen rakip kaleye yıkan Fenerbahçe’nin bu futbolu 30.dakikadan sonra ivme kaybetmeye başlasa da 40 dakika sürdü. İkinci yarıda ise ilk yarıdaki Fenerbahçe’den eser yoktu. Sarı- lacivertliler her şeye rağmen yine de pozisyonlar bulmayı başarsalar da bunları beceriksizce harcadılar. Orta alandaki kopukluk sahanın geneline yansıdı ve ümit vermeyen bir Fenerbahçe izlemeye başladık.

Sarı- lacivertlileri ipten, gecenin başarılı ismi Kjaer, yine kaleci Setkus’un hatası sonucunda aldı.

Pereira’nın Caner hamlesi doğruydu. Nitekim golün ortasını da o yaptı. Fakat Caner, Hasan Ali’nin değil de Volkan Şen’in yerine oyuna alınabilirdi. Sonuçta Caner, sol açık orjinli bir futbolcu.

Aynı şekilde sahada hiçbir varlık gösteremeyen, Burhan dışında etkili bir isme sahip olmayan ve oynadığına futbol bile diyemeyeceğimiz Sivasspor karşısında Souza fazlalıktı. Mehmet Topal ve Ozan Tufan o bölge için yeterliydi.

Ozan Tufan nedense Milli Takımdaki performansını Fenerbahçe’de gösteremiyor. Yanlış yerde kullanıldığı gerçeğinin yanında galiba taraftar baskısından da kaynaklanan bir özgüven sorunu yaşıyor.

Belki biraz ağır olacak ama, karşısında rakip bile diyemeyeceğimiz vasatlıktaki bir takım karşısında zorla ve tamamen kaleci hatasından kaynaklanan iki golle alınan galibiyet Pereira’yı iyice düşünmeye sevk etmeli. Pereira’nın, Volkan Şen’in bal yapmayan arı misali halinden, Mehmet Topal ve Souza’nın birlikte oynatılması ısrarından, Ozan Tufan’ı nasıl kazanacağından, forma şansı bulamayan futbolcuların nasıl maça hazır tutulacağına ve de alternatif bir forvetin mutlaka alınması gereğine kadar düşünmesi ve çözmesi gereken pek çok sorun var.

Eğer bu sorunlar çözülemezse ne olur? Futbolda hiçbir zaman ilerisi için kehanet yapılamaz. Ancak Fenerbahçe’nin bu sorunlarını çözmediğini ve Beşiktaş’ın da ligin ilk devresindeki performansını devam ettirdiğini varsayarsak, bu iki takım arasında son dört ya da beş haftaya kadar yarış başa baş sürer. Sonra Beşiktaş farkı açar ve ipi göğüsler.

Bu tahminin şu andaki şartlar altında yapıldığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Fakat bahsettiğim sorunlar devam ederse Beşiktaş’ın ligi zirvede tamamlaması benim için sürpriz olmayacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..