Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçeli tahkim kurulu

Fenerbahçeli tahkim kurulu
 

Eskişehirspor- Fenerbahçe maçında Caner söylemediği "ulan" sözcüğünden kırmızı kart görüyor, Eskişehirspor'dan Veysel o sözü ben söyledim diyor ve bütün bunlara rağmen Caner iki maç ceza alıyor ve Fenerbahçeli Tahkim Kurulu bunu onaylıyor! Maçın hakemi Fırat Aydınus ise iki hafta dinlendiriliyor üçüncü haftasında birinci ligde maç yönetip üç haftalık bu aradan sonra tekrar süper ligde maç yönetmeye devam ediyor. Yok madem Caner suçlu hakem haklıydı neden Fırat Aydınus iki hafta dinlendirildi?

Şimdi GSaray-GBirliği maçında Gökhan rakibine "yumruk" sallıyor ve kırmızı kart görüyor. Belki rakibine tam vuramamış olabilir ama yumruk sallamanın açıklanabilecek iyi bir tarafı var mıdır? Yapılan sportmenlik dışı bir hareketin illaki bir futbolcuya zarar vermesi mi gerekir? Gökhan yumruğu isabet ettirseydi ve Petkoviç'in burnu, elmacık kemiği ya da çenesi kırılsaydı tahkim kurululundaki kişiler çok mu memnun olacaklardı? Neticede kırmızı kart sonrası aldığı iki maçlık cezası Fenerbahçeli tahkim kurulu tarafından bir maça indirip bir yıl da erteliyor! Aynen geçen sezon süper finalin finalinde Fatih Terim'e yapıldığı gibi! (henüz bu erteleme kuralı diğer büyük takımlar için kullanılmadı).

İşin enterasan tafı ise Galatasaray'ın bu hafta çok zorlu bir maçının olması ve savunmada oynayacak oyuncu sıkıntısı çekmesi. Kayserispor maçının ne kadar zor olacağını söylemeye gerek yok sanırım. Birde muhtemelen defansın göbeğinde Hakan-Dany ikilisi oynayacaktı ki imdata Fenerbahçeli tahkim kurulu yetişti! Bu kadar ani bir kararla Gökhan'ı bu maça yetiştirdi! Aynı şekilde MHK'nin Mete Kalkavan'ı yetiştirdiği gibi!

Akhisar maçında Riera'ya, Antalyaspor maçında Amrabat'a ve Orduspor maçında Hakan'a çıkmayan kırmızı kartlar, yine Orduspor maçında hakem tarafından hakkı hiç yenmemesine rağmen ortalığı karıştırmalar, GBirliği maçında tarihde eşine Arif Erdemli dönemlerde bile rastlanılmayan bir penaltı ve son olarak bu karar ile gerçekten çok adaletli bir şampiyonluk yarışı sürüyor ülkemizde!

Ama bunlar normal şeyler! Nede olsa Galatasaray şampiyonlar liginde çeyrek finalde, tabi ödüllendirilmesi gerekir. Hatta maçlarıda ertelenmeli istedikleri zaman oynamalılar, kırmızılar gösterilip kadro sıkıntısı yaratılmamalı da değil mi? Neticede astığı astık kestiği kestik Fatih Terim nami değer "İmparator" da böyle ister. Shalke maçı sonrası basın toplantısında gerekli mesajı yollamadımı; "bence Gökhan'a 8-9 maç ceza verilmeli" derken. Gayet net bir şekilde Fatih hocanın mesajının ilgili yerlere ulaştığı görülmekte. Ama şimdi takip edecem bakalım; madem bu kadar uyduruk bir penaltı vermiş, madem yanlış bir kırmızı kart göstermiş ve böyle iki büyük hata yaparak maç yönetmiş Özgür Yankaya' ya ne ceza verilecek? Yoksa o da; haksız bir şekilde, zor bir deplasmanda ve daha yirmili dakikalarda kırmızı kart gösteren Fırat Aydınus gibi ya da yalan rapor düzenleyen, kendisine tükürülmediği halde bunu ilk raporunda belirtmeyip ikinci bir rapor hazırlayan Halis Özkahya gibi veya  derbide skora etki eden hatalar ( Fenerbahçe'nin verilmeyen golü, Beşiktaş'ın ilk golünde ki olmayan el, Egemen ve Emre'ye çıkmayan kartlar gibi ) yapan Mete Kalkavan gibi ödüllendirilmeye devam mı edilecek?

 
Toplam blog
: 30
: 822
Kayıt tarihi
: 19.10.11
 
 

Öncelikle Merhaba... 1982 Zonguldak doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Özel bir bankada yaklaş..