Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçeliler niye bağırıyor !

Fenerbahçeliler niye bağırıyor !
 

itusozluk.com


 Fenerbahçeliler maçları bıraktı, hakemlerle oynamaya başladılar.

Şu son maçın ardından çıkar gürültülere bakın. Yani ,hakem Yunus Yıldırım’ı  tenha bir yerde bulsalar parçalayacaklar.

Bir takım maçını veya maçlarını hakemlerin gözlerini korkutmaya adamışsa; vay gelsin futbolumuzun yarınına.

Bir maç , kabul edin, hakem hatalarıyla da sonuçlanablir . Her maçta her hakem mutlaka hata yapar. Ama küçük, ama büyük. Sen maça bütün bunları göze alarak çıkacaksın.

Sen oyuncularının psikolojisini  hakemi terörize etmek üzerine kurmuşsan; onlar buna dünden razıdırlar. En ufak faulde, en ufak hatada bağırmaya başlarlar: “Aman efendim bu hakemler hep Galatasaray’lı bizim Şampiyon olmamızı istemiyorlar, Federasyon da zaten Beşiktaşlı… Biz bu sahada yandık .gittik …” anlayışıyla sahaya çıkıyorsan ve her maçtan sonra , hakem ve hakemler hakkında veryansın ediyorsan. Sen bu işi bitirmişsin arkadaş. O zaman bütün maçların hakemlerini sen ata … O bile mümkün olsa, yine de mağlup olsan, yine de hakemlerin üzerine yürürsün.

Adamlar, hakemleri, yöneticileri, hatta spikerleri.. ne kadar futbolle ilgili insan varsa herkesi terörize etmeye çalışıyorlar.

Her mağlup oldukları maçtan sonra, hakeme , federesyona… kim bulurlarsa ver yansın ediyorlar.

Birader , lütfen maçı seyredin. Meireles’in tekmesi  rakibinin ayağını kırmak içindi. Hakemin buna sarı kart göstermesi sizin için çok iyi şanstı. Bunu görmediniz mi?

Ersun Yanal zaten Sivas’ta maça 5 defansla çıkınca , rakibinden ne kadar korktuğunu göstermişti.

Ersun Yanal’ın meselesine gelince ,belli ki  takımında bir lider yok. Alex varken , herkes ona güveniyordu. O kaşıyla, gözüyle takımı yönetiyordu. Şimdi lider kim : Meireles’mi? Adam , futbolcu değil, bir tehlike abidesi : kemikıran… Kimse ileri çıkamıyor, top taşımak istemiyor…  Peki, bu takım nasıl şampiyon olacak?  Çok zor…

Maç bittikten sonra da Sayın Başkan Aziz Yıldırım’ın gırnataları başlıyor:

“Yıldırım, hakemin kötü bir maç yönettiğini belirterek, "Bu hakem bizim maçımızda aynı hataları bir daha yaparsa affetmeyiz" diyor. (milliyet.com.tr/10.2.14)

Ne demek bu? Bu nasıl tehdit? Ne yapacaklar hakeme?

Böyle futbol olur mu?

Sen Başkan olarak böyle konuşursan; senin oyuncuların da bahaneyi bulmuş olurlar ve… her maçtan sonra bağırmaya başlarlar: “Sayın Başkanım, hakemler hep taraflı, hep bizim aleyhimize çalışıyorlar.. Biz ağzımızla kuş tutsak , bizi  mahvediyorlar…” falan , demezler mi? İşte, bu gibi laflarınla onlara bu cesareti sen veriyorsun. Bu kötü futbole bahanedir. Bunu belliki pekala  kullanabilirler…!

Her maçtan sonra hakemleri terörize eden cevaplar ver; canlarına oku… Bu nasıl lig? Bu durumda hakemlerin ne yapması beklenebilir ki?

Evet, hakemleri sen seç. Sen ata… En iyisi o… Ondan sonra bile Sayın Başkan sen yine hata bulursun.

Biz Galatasaraylılar sizin hemen ensenizdeyiz. Evvel Allah, son maça kalmadan hesabınızı keseceğiz!

Ama siz yine bağırırsınız : “Kahrolsun şu hakemler…” diye… Çünkü alışmışsınız.

Bilin ki, HAKEM , oyunun 12. oyuncusudur. Bir hakemin ayağına çarpıp top kaleye girse, gol olur, kimse itiraz edemez… Ama siz itiraz edersiniz!

Siz Fenerbahçeliler  her şeye itiraz edersiniz. Özellikle hakemlere. Bir de bu yıl da Şampiyonluğu kaçırırsanız… Yandı gitti keten helva! Göreceğiz bakalım neler olacak!

Ama sanırım Fenerbahçe’de ciddi değişiklikler olacak. Şimdiden kendinizi hazırlayınız.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..