Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçenin kırılamaz rekoru: Kupa Trabzonspor'un!

Fenerbahçenin kırılamaz rekoru: Kupa Trabzonspor'un!
 

kaynak: milliyet.com.tr


Bu fenerbahçe ilginç takım.. Sen Türkiye Kupasını 27 yıl kazanama, artık geyiklere malzeme ol, son yıllarda sık sık olduğu gibi yine final oyna ve sahaya çıktığında adım atacak mecalin olmasın!

Urfa GAP Arena Stadındaki maçın başından sonuna kadar bir durgunluk vardı fenerbahçeli futbolcularda. Sanki daha dün bir maç yapmışlar ve hiç dinlenmeden bugün tekrar maça çıkmışlar gibiydi. Adeta yürümeye mecalleri yoktu..

Acaba dedim, hava mı çok sıcak ama Trabzonspor'da sıcak ve kurak bir yerden gelmiyorduki! Sonra Daum'un bir taktiğidir diye düşündüm. Sahanın tamamını kontrol altında tutarak boş alan bırakmadan oynamak, gol yememek ve uygun bir zamanda nasılsa bir tane atarak maçı almak.

Ancak maçın dakikaları ilerledikçe Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu. Hele ilk golü yedikten sonra sahada sadece Trabzonspor vardı.

Maçı beraber izlediğimiz arkadaşlardan birisi "sanki geçen sene kupayı biz almış gibi oynuyoruz" dedi. Bir diğeri ise "son üç yıldır biz alıyormuşuz gibi" diyerek sohbete katıldı.

Oysa ortada 27 yıldır alınamayan bir kupa vardı. Fenerbahçeliler bu kupanın tek önemli yanının bu kupayı fenerbahçenin uzun yıllardır alamamış olması olduğunu söylüyorlardı ancak bu, kupayı çok istediklerini inkar etmek anlamına gelmiyordu. Bir kupa gazoz kupası bile olsa, insan, tuttuğu takımı 27 yıldır bu kupayı alamıyorsa sinirden kendi kendini yer! Birileri fenerbahçeli futbolculara bunu söylememiş gibiydi sanki.

Teneke veya altın, önemli veya önemsiz, teselli veya değil ortada bir kupa var ve çok kez finale kadar gelinmesine rağmen 28 yıldır alınamıyor. Bu kupayı son aldığından bu yana 28 yılda 7 kere şampiyon olacak kadar iyi takımlara sahip olacaksın ancak yine de bu kupayı onlarca yıl alamayacaksın. Bu kırılması zor bir rekor olarak görülüyor.

Trabzonspor'u tebrik etmek lazım. Maça zihnen çok iyi hazırlanmışlar. Şenol Hoca takıma gerçekten çok şeyler katmış. Kendi istediği futbolcularla yapacağı takviye ile seneye şampiyonluğa oynayacağı büyük bir ihtimal gibi..

...

Yazarın notu: Hep eleştiriyoruz ancak bu kez, fenerbahçe maçtan sonra seremoniye katılmamazlık yapmadı ve futbolcular ikincilik madalyalarını tek tek aldılar. Bu kez olması gerekeni yaptığı için Aziz Yıldırım ve fenerbahçeyi tebrik ediyorum.

Yazarın ikinci notu: Şüphesiz ki bu sonuçtan son derece mutluyum. Siz olsaydınız, mutlu olmaz mıydınız?

Yazarın üçüncü notu: A.Gücü-FB maçına yapılan hakem ataması FB'nin lehinedir. Ne de olsa koridorda fırça yemiş bir hakem vardır ve Fırat Aydınus'u düşündükçe -bir camiaya düşman ilan edilememek ve sokakta rahat yürüyebilmek için- etki altında kalacaktır. Bakın, izleyin, görün..

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..