Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Fenerbahçeye Trabzonspor ve Beşiktaşın komplosu

Trabzonsporun birşeyler organize ettiği, aylardan beri (özellikle 2. yarı tabzonsporun puanlar kaybetmesi ile birlikte), Başkan Sadri Şener ve Şenol Güneşin FB yi suçlayıcı ve iftira dolu konuşmalarından belliydi. 

Ben de aslen Rizeli bir karadenizli olarak, Tranzonsporlu bu organizatörlerden açıkçası utanıyorum. Zaten Rizelilerin, eskiden beri, Trabzonsporun bu zihniyetini sevmediği herkes tarafından bilinmektedir. Ve bunun ne kadar doğru olduğu da ortaya çıkmıştır. 

Yıllardan beri her şampiyonluk öncesi yapılanlar, bu senede yapılmış. Bu o kadar aşikar ki... Aziz Yıldırımın yaptıklarının çok daha fazlası her yıl yapılmakta olup, geçen sezon hem şampiyonluğa hem de kupayı almaya çok yaklaşan FB nin adeta elinden bunların her ikisi de alınmamış mıdır? FB, bu işleri sürdürmekte usta olsaydı, geçen sezon bunları bırakır mıydı? 

Şuna bakın ki, Trabzon, Karabük gibi bir takımı deplasmanda 4-0 yeniyor bunda hiç şaibe yok, FB ise Karabükten çok daha güçsüz Sivassporu 4-3 ancak yenebiliyor, 1 gol daha yese şampiyonluk gidecek Sivas o kadar FB yi zorluyor ki, bunda şaibe var. Buna ancak gülünür. 

Bu sezon Karabük ne kadar güçlü bunu herkes biliyor. Tüm sezonun en farklı mağlubiyetini hem de sahasında ve Trabzonu hiç zorlayamadan alıveriyor. Trabzonun burada hiçbirşey yapmadığını düşünmek ya aşırı saflıktır ya da art niyetliliktir. Başka bir deyişle Trabzonu izlememek ve böylece taraflı bir tutum almaktır. 

Trabzona hiçbirşey olamıyor. Neden? Çünkü muhtemelen yakalanmadan Karabüğü satınalmasını biliyorlar. Bu işleri Sadri Şener ekibi o kadar profesyonelce yapıyor ki teknik takibe hiçbir şekilde yakalanmıyor ya da Trabzonspora teknik takip yapılmıyor. 

Eğer Trabzonspora teknik takip yapılmıyorsa bu çok daha büyük bir şaibeyi göstermez mi? Bu, Trabzonsporun, polis içinde bu takibi yapanları bir şekilde özellikle FB ye bu takibin yapılmasına ikna etmiş olmalarını göstermez mi? 

Bu da ancak 2 şekilde olur. Nedir bunlar? Ya para ile ya da siyaseten polisin satın alınması, ya da üst düzeyin satın alınarak, polisin tek yönlü yönlendirilmesi. Her ikisi de çok büyük suçtur. En azından FB ve Aziz Yıldırımın yaptığı söylenenlerden çok daha büyük suçlardır. Şunu kesinlikle görmemek mümkün değildir ki Sadri şener ve Yıldırım Demiröre e kıyasla Aziz Yıldırım çok daha temizdir. İlk ikisinin yüzlerinden ve tavırlarından bile korkulacak insanlar olduğu o kadar belli ki... 

Zaten özel yetkili savcılar bu dönemde neler neler yapıyor bunlar da ortada ... Birkaç dinlemeyi onlara verirseniz ortalığı bu kadar karıştıracakları açık . 

Bu kadar üst düzey yetki verilen savcılar, bir olayı her yönüyle değerlendirebilmeli. Bu yetenekte, geniş görüşlü ve çok iyi eğitimli savcılar olmalı. Bu savcılar sadece hukuğu değil, sosyoloji, psikoloji v.s. konusunda da eğitimli ve belli bir IQ seviyesinde insanlar olmalı. Polislerden bu üstün özellikleri bekleyemeyiz ama savcılardan tüm bu özellikleri bekliyoruz . Art niyetli olarak önlerine gelebilecek bir delili her açıdan değerlendirebilmeli. FB hakkında bu delilleri elde ederken, Trabzon, BJK bunların da araştırılıp araştırılmadığı mutlaka sorulmalı, incelenmeli. Unutulmamalı ki bu olay Türkiye deki 20 milyon insanı ilgilendirmektedir. 

Hatta bazı eski popüler generallerin de FB ye üye olmaları, belki de sadece FB nin bu kadar ayrıcalıklı üzerine gelmelerine neden olmuştur . 

Ama tek kelimeyle söylersek, Trabzon çok büyük ayıp etmiştir. Bir taraftan kendi işlerini hallederken, diğer taraftan, aylardan beri FBye iftiralar atmaları, bunu her platformda yapmaları, hatta Trabzon milletvekillerini bile devreye sokmaları tek kelimeyle ayıptır. Zannediyorum o zamandan bu planlamayı yapmaktaydılar. 

Çünkü durduk yerde her hafta, özellikle Trabzonun herhangi bir başarısızlığından sonra çıkıp FB yi suçlamaları, kendi başarısızlıklarını FB de aramaları bana çok garip geliyordu. Bunun nedeni şimdi anlaşılmaktadır. 

Hele bunun güvenlik güçlerince hiç görülmeyip ve Trabzonsporun yaptıklarının hiç saptanamaması buna ne demeli? Bu da koca bir şaibedir. 

Trabzonun yanısıra bütün bunların bir sebebi de şüphelendiğimiz gibi, Bazı popüler eski generallerin, FB üyesi olmaları ise o zaman bu koca bir rezalettir, saçmalıktır. 

Allah tüm FB lilere ve tüm halkımıza sabır versin. Bazılarına da akıl fikir versin. 

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..