Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahhçe Galatasaray derbisinden herkes memnun ayrıldı. Ancak..

Fenerbahhçe Galatasaray derbisinden herkes memnun ayrıldı. Ancak..
 

gazeteport


Dünyada sayılı derbiler arasında gösterilen, bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi istatistiklere göre aralarında en az sonuç olan ve Saraçoğlu'nda bir ilkle beraberlikle bitti. Ama bunun kupa maçı olması sebebiyle sanırım her iki tarafta ve hakem Fırat Aydunus maçtan memnun ayrıldı.

Maç sonu şöyle geriye baktığımızda,

Hakem Fırat Aydunus yönettiği maçta kimse netice açısından üzülmediği için, 80. dakikada Lugana’ya gösterdiği kırmızı kart yüzünden herhangi bir eleştiri almayacağından beraberliğe sevindi. Bazı pozisyonlardaki hataları, maç sonunda en az 6, 7 dk uzatma yerine 2 dk da bitirip maç yönetmedi, idare etti. Maçı berabere bitirip Saraçoğlu’ndan memnun ayrılmak isteyenlerin en başındaydı.

Galatasaray, maç öncesi yabancılarından yoksun olduğu, maçın mutlak favorisinin Fenerbahçe olduğu, iddalarda kendilerine verilen yüksek oran, bu büyük derbide kendilerine yapılan bir hakaret, aşağılanma gibi algılayarak, belkide bu kadar kötü Fenerbahçe karşısında yıllardır Saraçoğlu’nda yenemediği Fenerbahçe karşısında iyi oynayarak, hatta yenerek daha memnun ayrılabilirdi. Galatasaray genç futbolcuları ile Fenerbahçe'den daha fazla koşarak, rakibi oynatmayarak, daha iyi oynadılar.Ama yine de memnunlar, rövanşta Alisamiyen’de eleyeceklerinin hesaplarına şimdiden başladılar bunun için memnunlar..

Fenerbahçe, maç öncesi mutlak favori (halbuki tarihte hiç bir derbinin mutlak favoris yoktur.) hatta farkın kaç olacağı hesapları yapılırken, evdeki hesap çarşıya uymadı. Çünkü futbolun güzelliği süprizler oyunu olmasından kaynaklandığını unutmamak gerek. Daha hafta başı maçı “Türkiye-Berezilya maçı havasına sokarak, rakibi hafife almalar, kazanmak için hiçbir çaba göstermeyerek az kalsın Fenerbahçe’ye pahalıya patlayacaktı. Ama maç berabere biterek, turu rövanşa taşıdığı için, bu kadar kötü bir Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray’a yenilmediği için memnun ayrıldı.

İşte bir derbi, tabiri caiz ise 2.5 gol pozisyonu ile, sahayı dolduran taraftarı ve tv başındaki izleyicileri uyuttu..Halbuki seyirci uyumak istemiyordu, yoksa başka bir programı, mesala şöyle hafif bir müzük, güzel bir duygusal filim seyredebilirdi. Ama onlar futbol, gol, centilmenlik, zevkle seyredilen ezeli bir rekabet görmek istiyordu.

Ama hayat bu herzaman insanın istediği olmuyor. Kaderine razı olmak zorunda kalıyor. Değilmi?

gazeteport'a futbol yazarları yarışmasında 9. etap başladı aşağıdaki linkte yeni yazım.
http://www.gazeteport.com.tr/FUTBOLYARISMASI/TAKIMLAR/YAZAR_SAYFA/index.htm?AuthorName=Mehmet%20Eren&thedocname=GP_121773

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..