Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerin yıldızları

Fenerin yıldızları
 

Düşün, düşün mistir işin, Fenerin 5 yıldızlı antrenörü.


Üç yıldızlı takımın beş yıldızlı antrenörü, tecrübeli, son Avrupa Şampiyonu. Yaşını başını almış, futbola yıllarını vermiş. Ara Gones; bulursan eğer. Başını eğip düşünmekten başka bi iş yapar mı? Antrenmanlarda da aynı mı? Hareket edebiliyor mu? Bunu biz bilmiyoruz. Ama yönetim mutlaka takip ediyordur.

Bu büyük antrenör yanlış bilmiyorsam eğer yılda 3.5 milyon avro alıyor. Ne için? Geçen yıl yakalanan başarının en azından tekrar ettirilmesi, Fenerbahçe isminin; Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında kalıcı kılınması, takımın dünya futbol arenasındaki seviyesinin yükseltilmesi için. Sonuç; 3.5 milyon avroya bir takım ancak bu kadar rezil edilir. Ben size iddia ediyorum bana 350 bin avro versinler bende en az bu kadar rezil ederdim bu takımı. Parasıyla rezil olmak deyimi bu günlerdeki Fener için söylenmiş sanki.

Beş yıldızlı antrenörümüzün kendisine kurtarıcı olarak sahaya sürdüğü isimlere kendisi inanıyor muydu acaba? Josico'nun ince futboluna katkıda bulunsun diye Maldona'do sahaya sürüldü. Ali Bilgin, İlhan Parlak yeni starlar. Ya; Allah aşkına Alex'in ölüsü Ali Bilgin'e beş basar. İlhan Parlak desen çocuğun bi suçu yok. Sen ligde oynatmıyorsun ki adamı, kalkmış en önemli diye bahsedilen maçta sahaya sürüyorsun.

Hoş, gerçi Aragones'e de hak vermek lazım. Deivid 3 milyon avro istemiş yıllık, değil 3 milyon 3 bin avro vermem bu oyununa. Deivid öylede diğerleri farklı mı? Hangi futbolcu akılda kalıcı bir hareket yaptı bu maçta. Hangisi olumlu bir harekette bulundu. 100 üzerinden puan ver deseler bana, boş kağıda ne puanı vereyim derim.

Maçtan önce Saraçoğlu'nda FB-GS finali olur mu? düşüncesi var. Spor programlarında bu işleniyor. Ne bilsin adamlar Fenerbahçenin ruhunu kaybettiğini veya kaybettirildiğini. Belki de gaz vermek için konuşuluyor bu konu, belki dalga geçmek için. Ama şu kesin; biz Saraçoğlu'ndayız, ama; seyirci olarak.

Aziz Başkan bir an önce bu konuya el atmalı, hedef olarak sadece Lig kaldı. Bu şekilde devam ederse o da elden gidecek. Fenerin beş yıldızlı starlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Başta; Aragones, Carlos, Josico, Maldonado, Guiza.

 
Toplam blog
: 8
: 458
Kayıt tarihi
: 01.07.08
 
 

Samsun'un Havza ilçesinde doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Havza'da tamamladıktan sonra Çankırı Astsub..