Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerli Alex'den Moldova Şerif'ine tek kurşun

Fenerli Alex'den Moldova Şerif'ine tek kurşun
 

FC Sheriff Tiraspol. Moldova'da futbolda yıllardır şampiyonluğa abone olmuş bir takım.


Fenerbahçe'nin son üç maçını TV'de izledim. Fenerbahçe kötü futbol oynuyor. Evet, ligde 7 de 7 yaptı ama kötü futbolunu sürdürürse bu haftadan itibaren düşüşe geçebilir. Süper ligde hafta sonunda yenilgisiz Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Milli takımımızın 2010 Dünya kupası için son kozunu oynayacağı karşılaşmalar nedeniyle lige ara verilecek.

10.10.2009 Belçika (D) ve 14.10.2009 Ermenistan (İ) ile karşılaşacağız.

Fenerbahçe'de zorlu bir maç serisine başlayacak. Fikstür şöyle:

18.10.2009 Gaziantepspor - Fenerbahçe
22.10.2009 Steaua Bükreş - Fenerbahçe
25.10.2009 Fenerbahçe - Galatasaray
01.11.2009 Kayserispor - Fenerbahçe
05.11.2009 Fenerbahçe - Steaua Bükreş

Bu geceki maça gelince...

Defansını kalabalık tutup hızlı adamları ile kontratakla gol arayan ama gene de gol yememek için her şeyi göze alan Sheriff oynadığı sert futbolu ile de dikkatimi çekti. Ancak sahada top kayıpları, isabetsiz paslarıyla ligdeki kötü futbolunu sürdüren bir Fenerbahçe vardı.

lk yarıda faul atışını kullanan Roberto Carlos'un ve Alex'in kornerine Emre'nin mükemmel şutları vardı. Her ikisini de kaleci Namaşco kurtardı. Bunların dışında kayda değer bir şey yok.

İkinci yarının başlarında (53. dk) Semih topu sağdan getirdi, ceza alanına girerken kale önündeki Alex'e çıkardığı meşin yuvarlak Brezilyalı futbolcunun yerden vuruşuyla filelere gitti: 1-0

Daum gene bekleneni yaptı. Kötü oynayan Fenerbahçe içinde kötü futbollarıyla öne çıkan Uğur Boral ve Kazım Kazım'a 70 dakika sabretmemizi sağladı. Deivid ve Mehmet 'in oyuna girmesiyle Fenerbahçe'nin kötü futbolunda bir iyileşme gözükmedi. Neyse ki kaleci Volkan günündeydi. Cesaretlenen Moldova ekibininin yakaladığı gol fırsatlarına başarıyla karşılık vererek Sheriff'in ümitlerini söndürdü.

Karşılaşmanın tamamını izlemeyip yayıncı kuruluşun izin verdiği görüntüleri izleyip ... Vay be, çok iyi oynamışız...amma gol kaçırmışız... gibilerden düşünmemeli, bir kaç dakikalık görüntülere aldanmamalıyız. Büyükşehir ve Antalyaspor önünde kötü futbol oynayan Fenerbahçe Sheriff önünde daha da kötüydü. Önlem alınmalı, yukarıdaki fikstüre göre zor bir dönem başlıyor.

Moldova ekibi Sheriff için söylenecek bir şey yok. Güçleri belli. Kendi liglerinde şampiyon olabilirler. Yıllarca da bu başarılarını sürdürebilirler. Ancak ne Fenerbahçe ne de bir başka Türk takımı için rakip olamazlar. Zamanla belli bir yere gelebilirler. Benim düşüncem tabii ki.

Hakemler maçı idare etti :) Yan hakemler üç kez hatalı offside kararı verdiler. Orta hakem Sheriff'in sertliklerine göz yumarken (sarı kartı bulunan Erokhin'e ikinci sarı kartı gösteremedi) Fenerbahçelilerin normal hareketlerine bile faul düdüğünü çaldı. Oyuna ikinci yarıda giren Dedhiou'nun son dakikalarda ceza sahamızda Bilica'nın faulü ile düştükten sonra parandeler, taklalar atması karşılaşmanın en ilginç görüntüsüydü :)

Sonuçta Fenerbahçe kazandı. Grubun oynanan diğer karşılaşmasında Twente-Steaua Bükreş puanları paylaştı. Golsüz berabere biten karşılaşma ile Hollanda ekibi puanını 4 e yükselterek liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçenin gruptan lider çıkacağına inanıyorum.

Yeter ki bu kötü futbola bir dur denilsin.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..