Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

FenerŞike

FenerŞike
 

Futbolu pek sevmem ve pek de anlamam ama Fenerbahçe'liyim.. 70'li yılların ortalarında Trabzonspor 2.lig'deyken Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını izlemiştik Oflu lakaplı kuzenimle. Memleketim olan Ardeşen'den aileden izinsiz, gizli kaçarak izlediğimiz karşılaşmanın sonunda merhum amcamdan tonlarca dayak yemiştik.. Maça gitmeden önce Oflu'yu "Dayak yiyeceğiz" diye uyardığım halde tınlamadan kaçmıştık. Anca beraber kanca beraberdik o yıllarda.. Daha sonra bir nedenden dolayı yollarımız ayrıldı fakat ben hep canlı tutmaya çalışıyorum o saf, temiz yıllarımızı.. 

Dün itibariyle Fenerbahçe'de şike iddiasıyla yüzyılın büyük skandalını yaşıyor. Aziz Yıldırım, bazı yönetici ve futbolcular göz altına alındılar.. Fenerbahçe camiasını son derece üzen bu tatsız olaya farklı açıdan bakmak istiyorum.. 

Futbol karşılaşmaları ezelden beri dostluk karşılaşmaları diye nitelendirilen ve insanlar arasında sevgi duygusunu geliştiren bir oyun olarak bilinir. Lakin Serbest Piyasa Modeli sonrasında farklı bir seyre doğru yol aldığı gözlerden kaçmıyor. Futbol adeta sektör oldu. Taraftarlar dostluğa değil şiddete yönelmeye başladı..Tüm dünya'da da böyle olmaya başladı.. 

Üst yöneticiler ve futbolcular akıl almaz rakamlarla transfer ücretleri alırken bazı taraftarlar sadece fanatikliği uğruna birbirlerinin kanlarını bile dökebiliyorlar.. Ne kadar üzücü ve ne kadar akıl almaz bir durum değil mi? 

Şike olayına bakıldığında da altında bir çapanoğlu kokusu burunlara tütüyor. Bu şike olayıyla birlikte kim bilir kimler nemalanacak, hangi Borsalarda iniş ve çıkışlar yaşanacak? Dedik ya Futbol büyük bir sektör oldu.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..