Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenersiz Bahçe...

Fenersiz Bahçe...
 

milliyet.com.tr


Hava soğuk, ama Olimpiyat stadı başka bir soğuk, rüzgar insanın yüzünü yaladıkça içi üşüyor sanki, hele kocaman stad ve küçücük seyirci topluluğu, buraya hangi akla göre stad yapanlar bu havalarda hiç gelip maç seyrettiler mi?

İki takım futbolcularıda birlikte çıktıkları pankartta ”sigarasız bir dünya” yazıyordu. Sanırım bu sigarasız dünya için ilk önce futbol oynayan ama sigarayı ağızlarından düşürmeyen futbolcular bir an önce bırkmalı diye düşünüyorum. Çünkü gençlerimiz, medya önünde olan sanatçı ve futbolcuları hep örnek almaktalar, bu sebeple gençlerimize iyi örnek olmalılar diye düşünüyorum..

Fenerbahçe, iki lig maçında kaybettiği puanlar yüzünden bu maç çok daha önemli, Selçuk cezalı yerine Deniz görev yapıyor. Deniz’e bugün çok iş düşecek diye düşünüyorum. Ama o benim düşüncemde değil, çünkü sahada geziniyordu..

Daha maçın başında Fenerbahçe defansı kademe anlayışını kaybederek, İskender Büyükşehir’i öne geçiren golü boş kaleye attı. Fenerbahçe gerçekten çok bu kadar önemli bir maçta, böyle ruhsuz biroyunla başlamaları, çok acı verici.. Yanlız yan hakem görememiş ama İskender topla buluştuğunda ofsayıt, ama hakemde insan…

Rakip son altı maçında bir galibiyet almış, bir hafta önce altı gol yemiş, sen ise milyonlarca doları adet sağa sola saçıp, 70lik bir dedeyi hoca, nikotinci bir santrfor, bu sezon yaptığın bütün transferler adeta takıma hiç katkı yapmamış, ve o cefakar taraftarların senden şampiyonluk bekliyor.. Şampiyon olur, olur bu takım ama her futbolcunun Fenerbahçe ruhuna geri dönmesi gerekir. Şu anda oynayan takım FENERBAHÇE değil, adeta FENERSİZBAHÇE gibi.. Silkinin üzerinizdeki ölü toprağını, silkinin..

Zaman zaman gol pozisyonlarına girsede, rüzgara karşı rakip karşısında baskılı bir oyum kuramadı Fenerbahçe, Büyükşehir’li futbolcular ise hakem Çakır’ı etkileyip nsaıl galibiyeti koruyabiliriz düşüncesine girince Mahmut ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp tkımı on kişi bıraktı. İkinci yarı hem rüzgara krşı, hem on kişi kalan Büyükşehir bakalım nasıl bir oyun sergileyecek.

Hakem Cüneyt Çakır, gördüğü her şeye doğru yanlış düdük çalıp, kart gösteriyor. Maçın sonunu nasıl bitirecek merkla bekliyoruz.Bol keseden kart göstermek, iyi hakemlik açısından çok iyi değil..

İKİNCİ YARI

Beklendiği gibi Fenerbahçe ikinci yarı on kişi kalan ve rüzgara karşı oynayan rakibine baskı kurmak için yüklenmeye başladı ama, Büyükşehir ceza sahasının önüne kadar gelmesine rğmen neticeyi değiştirecek hamle ve vuruşları yapmaktan ikinci yarının ilk on dakikasına kadar başarılı olamadı, hatta zmn zmn Büyükşehir on kişi olmasına rağmen daha etkili oluyor. Fener orta sahası Aleks ve Emre bitirici ve can alıcı pasları veremiyor. Emre mücadeleci bir görüntü cizmek isterken, Deniz, Deivid, ortalıkt yok. İkinci yarı oyuna giren Uğur ise daha etkili olamadı.

57 dk Alex ve Guıza oyundan çıkarken, Kazım ve Semih oyuna girdiler. Bu değişiklik nasıl bir etki yapacak göreceğiz.. Rüzgar şiddetini arttırıken, Fener baskıyı kurmasına rağmen net gol pozisyonu bulamamakta. Kazım klasik sağ kanata geçince, Dievid’de Alex’in bölgesine geçti. Ama bütün bunlara rakipten top kapacak, boş gösterecek, kısacası taşın altına elini sokacak futbolcular lazım.

Maçın 65. dk ceza sahası içinde topa hamle yapan Kazım’ı iten Büyükşehir’li futbolcuları hakem Cüneyt Çakır nasıl görmedi, hayret..

80 dakika uyutan Fenerli futbolcular, on kişi kalan rakiplerinden ofsayıttan atılan ikinci golle lige havlu atıyor. Evet bu maçı bu saatten sonra çevirecek ne yürek, ne cesaret var, maç bitsede gitsek diyen bir Fenerbahçe, benliğini, ruhunu kaybetmiş bir teknik direktör ve futbolcu sürüsü, yakışmıyor bunlar Fenerbahçe’ye…yakışmıyor…

Hakemlerede bir cift söz söylemek gerekirse, bahanesi değil, Fenerbahçe rezil gibi ama, iki yenilen golde ofsayıt senin yan hakemlerin hele ikinci gol gözünün önünde, o ilerisini işaret edip devam diyor, pes be adama "gözüne gözlük".. derler..

Neticede sezon başında çok daha iyi olacak dediği ama takımın değil iyi, ilk üç haftada ruhunu kaybeden bir takım yaratan ve buna vesile olan ve hala herkezi uyutan dedenin bir an önce defolup gitmesini istiyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..