Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Fenersiz deniz..!

Fenersiz deniz..!
 

Deniz Feneri cümbüşünden ne çıkar, yakında belli olur..! Böylesine hayır amaçlı bir kuruluşta "hayırsız" işler yapanlar varsa, işi Ahirete bırakmadan dünyada hesabı sorulmalı..!

Bu iddiaların, aslında bir hayır mevsimi olan Ramazana denk gelmesi tesadüfse bile, bu tür hayır kurumlarını topyekün yok etmeye yöneldiği gözlemleniyor.. Her hayır kurum ya da kuruluşunda, yetimin hakkına el süren "hayırsız" lar bulunabilir.. Geçmişte Kızılay gibi devlet kurumunda bile nice yolsuzluklar ortaya çıkmıştı. Bunun sonucu olarak, Kızılay'ı ortadan kaldırdık mı..? Kaldırmamız gerekir miydi..?

Deniz Feneri'nde, yanlış yapanlar, harama el uzatanlar varsa bile, bu "fener" on yıldır nice karanlıklara ışık oldu.. Nice fersiz gözlere fer oldu.. Dünyanın her yerinde milyonlarca insan bir şekilde nasiplendi..

Siyasetin de malzemesi haline getirilen şu son tartışma, sadece Deniz Fenerini değil, tüm hayır kurumlarını yok etmeye yöneliyor.. Hatta hayır kurumlarını değil, "hayır duygusunu" yok etmeye yöneliyor..! Bu işin başını da, CHP ve onun Genelbaşkanı Deniz Baykal çekiyor..

Sayın Baykal, Deniz Feneri'nin, bu on yıl içerisinde nice fakir fukaraya, garip gurabaya umut olduğunu bilmez mi..? Gözler böylesine büyük bir gerçeği nasıl görmüyor da, Deniz Feneri'ni yıkmaya çalışıyorlar..

Keşke siz de bir "fener" olsaydınız; sadece Deniz olmak yerine... Belki, ülkenin ufkunun aydınlanmasına katkınız olurdu biraz..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..